Nukleáris egészségügyi központ Moszkva közelében

2014-08-12 13:12:44


(PAKS-PRESS) – Moszkva, 2014. augusztus 12., kedd - Közösen kialakított nukleáris orvosi központ kialakításáról írt alá szándéknyilatkozatot a Rusatom leányvállalata, a Rusatom Overseas és a MEDSI, Oroszország legnagyobb privát orvosi klinikáinak hálózata.


A nukleáris egészségügyi központ a MEDSI orvosi parkjában épül majd fel, Otradnojéban, Moszkva közelében. A két egységből álló komplexum egyik része maga a nukleáris orvosi központ, a másik része az ion- és protonterápiás központ lesz.

Az atomenergiainfo tájékoztatása szerint az intézményben a betegek olyan orvosi, diagnosztikai ellátásban részesülhetnek, mint a SPECT (gammasugarakat használó non-invazív, vagyis beavatkozást nem igénylő orvosi képalkotó eljárás) vagy a PET (pozitronemissziós tomográfia) módszerek, valamint radionuklid terápia, brachyterápia, vagy sugárterápia. A központ izotóppal jelzett gyógyszerek előállítására is képes lesz, saját maga és más egészségügyi létesítmények számára is gyárt majd termékeket.

 

A projektben a MEDSI gyógyászati megoldásokat kínál, orvosi személyzetet képez ki, megszervezi a betegáramlást, az áruk és a szolgáltatások eladását. A Rusatom Overseas projektmérnökként és integrátorként biztosítja az ellátmányokat, a főbb berendezések karbantartását és a műszaki személyzet kiképzését.


A Rusatom Overseas és a MEDSI között létrejött partneri viszony lehetővé teszi, hogy egy egyedi, high-tech színvonalú egészségügyi központ jöjjön létre, amely egyesíteni tudja az innovatív megközelítéseket a diagnosztikában és az onkológiai, illetve egyéb betegségek kezelésében. - Örülünk, hogy egy ilyen partnerrel, mint a MEDSI, képesek leszünk növelni a lehetőségeket az atom alkalmazására az orosz egészségügyben, ez egy nagyon jó cél” – mondta Dzsomart Alijev, a Rusatom Overseas elnök-vezérigazgatója.


- A megállapodás aláírása megfelel azon célunknak, hogy első körben az orosz egészségügybe integráljuk az olyan élvonalbeli kezelési módszereket és technológiákat, melyek segítségével a betegségek korai szakaszukban felismerhetőek. A nukleáris egészségügyi központ létrehozása befektetés a high-tech nemzeti egészségügy fejlesztésbe, és ez hozzájárul ahhoz a célhoz, ami az orosz egészségügyi reform lényege: az egészségügyi kezelések színvonalának növelése Oroszországban – mondta Alekszej Csupin, a MEDSI elnöke. +++