Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program
Legfrissebb

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

- Összefoglaló, 2021. november 22.

- Összefoglaló, 2021. november 18.

- Közös nyilatkozat

- Ismét lehet Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

2021. október 14. 19:02:03  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. október 14., csütörtök – Megoldódott a gyermekorvosi ellátás a paksi kettes körzetben, sok támadás ért bennünket az ellenzék részéről, de ezek nem voltak megalapozottak, ellátás a gyógyászati központ közreműködésével folyamatosan volt és lesz is – fogalmazott Szabó Péter polgármester a hivatalában tartott sajtótájékoztatóján, csütörtökön.  

 

A képviselő testület szerdai ülése rendhagyó módon esküvel kezdődött, Antóni József Jánosné váltotta a Szabó Ferencet a Fidesz-KDNP frakcióban. A kompenzációs listában történt változás azt követően történt, hogy a távozó Szabó Ferenc írásban lemondott mandátumáról, nyilatkozatát a polgármester olvasta fel. A szűkszavú levélben egészségügyi –és családi okokra hivatkozott.

 

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója a mandátummal átvette a humánpolitikai, a jogi és ügyrendi, valamint a dunakömlődi településrészi bizottságokban betöltött helyeket is. 

 

Szabó Péter polgármester közérdekű bejelentéssel számolt be arról, hogy a hulladékgazdálkodás fejlesztése érdekében szelektív hulladékgyűjtő edények cseréje aktuális, november 4-én lakossági fórumot tartanak a Városházán, majd a választókörzetekben is párbeszédet folytatnak a lakossággal.

 

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodásról szóló rendelet módosítása a PDF frakció nem támogatta. Kifogásolták, nem szerepel a rendeletben, hogy a polgármesternek az egyéni hatáskörben hozott döntéseiről rendszeresen beszámoljon a képviselő testület előtt.

 

A 2. számú gyermekorvosi körzet megüresedett, azt követően, hogy dr. Bátai Mária nyugállományba vonult. A praxisjogot dr. Szabó-Nemes Judit vásárolta meg, akivel 2022. január 1-jével köt az önkormányzat szerződést.

 

 Az elmúlt évben megvalósult „Ezer fát Paksra” program után az idén közel tizenháromezer cserjét és bokrot telepítenek a közterületekre, a projekt értéke eléri az 55 millió forintot.

 

Az önkormányzat Segítő kéz kitüntetést adományozott Grószné Hoós Katalinnak, a Paksi Bóbita Bölcsőde kisgyermek-nevelőjének. 

A kitüntetést a polgármester előterjesztésére a képviselő-testület adományozza. A kitüntetésben kétévente egy fő részesülhet. A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. +++

x