Évente negyvenezer látogató az atomerőműben
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. november 30.

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

- Összefoglaló, 2021. november 22.

- Összefoglaló, 2021. november 18.

- Közös nyilatkozat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Évente negyvenezer látogató az atomerőműben

2021. október 08. 19:15:14  nyomtatási kép

 

Gazdaság-energia

MEKH: csaknem háromezren regisztráltak az idei Erőművek Éjszakájára

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. október 8., péntek - Az erőművek és a fűtőművek pénteken országszerte 35 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, az Erőművek Éjszakája idei programjaira csaknem háromezren regisztráltak - tájékoztatott az esemény főszervezője, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

 

Az esemény pénteki megnyitóján, a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője a közlemény szerint elmondta, hogy az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával a MEKH arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

 

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a megnyitón arról beszélt, hogy az Európai Unió tudományos szervezete a megújuló energiaforrások közt ismerte el az atomenergiát, ugyanakkor a személyes benyomások is nagyon fontosak az atomerőmű kapcsán. Hozzátette, hogy az atomerőmű évente közel 40 ezer látogatót fogad, akik a helyszínen győződhetnek meg arról, hogy az atomerőmű biztonságosan és szén-dioxid kibocsátása nélkül állítja elő Magyarország villamosenergia-termelésének felét.

 

Az Erőművek Éjszakáján a látogatókat számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várják a szervezők, többek között a Paksi Atomerőműben is.

 

Az idei évtől a Távhőszolgáltatás Napja és az Erőművek Éjszakája szorosan kapcsolódik egymáshoz, így amellett, hogy az érdeklődők megismerhetik a városi fűtőművek működését, részesei lehetnek azoknak a közösségi programoknak is, amelyekkel a távhőszolgáltatók az ország számos pontján várják a látogatókat - írták a közleményben. (mti) +++

 

Képünk:

Erőművek Éjszakája - Megnyitó a paksi atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központjában

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. október 8., péntek – Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a MEKH szervezésében megvalósuló legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényének sajtótájékoztója az Erőművek Éjszakája programján az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tájékoztató –és Látogató Központjában, 2021. október 8-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

x