Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. október 19.

- Paks II: jelentős infrastruktúra-fejlesztés

- Összefoglaló, 2021. október 18.

- Rekordszámú érdeklődő a BME állásbörzéjén

- Süli János: a gazdaság várja a paksi energiát

- BUDAPEST TROPHY 2021

- Összefoglaló, 2021. október 15.

- Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

- Összefoglaló, 2021. október 12.

- Összefoglaló, 2021. október 11.

- Antóni Józsefné: képviselő leszek, nem politikus

- Évente negyvenezer látogató az atomerőműben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Gulyás Gergely: 400 ezer az oltatlan idős ember

2021. szeptember 16. 07:45:58  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Budapest/Paks, 2021. szeptember 16., csütörtök - Alkotmányos indoka van, hogy különbséget tegyenek oltottak és oltatlanok között, az nem önkényes. A kormány, amíg lehet, vár a különbségtétellel, de ha szükséges, határozni fog erről, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdán tartott Kormányinfón.

 

Gulyás Gergely kijelentette: egyelőre nincs szándék az iskolák bezárására a járványhelyzet miatt, de a kormány aktuálisan hozhat döntést erről.

 

Hangsúlyozta: továbbra is szakértők meghallgatása után, számos adat függvényében hoznak döntést, a negyedik hullámban ugyanakkor az átoltottság miatt a fertőzöttek számát is másképp kell értékelni, ugyanis kevesebben kerülhetnek kórházba, lélegeztetőgépre közülük.

 

A kötelező maszkhasználat kérdéséről kijelentette: arról nincs orvosi konszenzus, előírása pedig azt a látszatot kelthetné, hogy hasonló erejű, mint az oltás. Leszögezte: utóbbi érdemi segítség, míg előbbi hatékonysága látszott a korábbi hullámokban.

 

További kérdésre Gulyás Gergely azt közölte: a veszélyhelyzet meghosszabbítása nem érinti az ellenzéki előválasztást, így azon lehet személyesen is voksolni.

 

A háziorvosok, rezidensek által folytatott oltási kampányról szólva elmondta: annak eredményeként 13 ezer ember vette fel a vakcinát, "sajnos, az elutasítás ebben az esetben is nagyon magas", akárcsak a 400 ezer oltatlan idős körében. Szerencsésnek nevezte, hogy az orvosoknál és a szakdolgozóknál egyaránt "nagyon alacsony" azok aránya, akik nem adatták be maguknak az éjfélkor lejáró határidő előtt a koronavírus-vakcinát.

 

- A negyedik járványhullám az ország működőképességét kisebb mértékben fogja befolyásolni, mint az előző három – vélekedett a miniszter.

 

Képünk: Oltásra várakozók a Paksi Gyógyászati Központ bejáratánál.

(Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter.) +++

x