Összefoglaló, 2021. szeptember 8.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. október 19.

- Paks II: jelentős infrastruktúra-fejlesztés

- Összefoglaló, 2021. október 18.

- Rekordszámú érdeklődő a BME állásbörzéjén

- Süli János: a gazdaság várja a paksi energiát

- BUDAPEST TROPHY 2021

- Összefoglaló, 2021. október 15.

- Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

- Összefoglaló, 2021. október 12.

- Összefoglaló, 2021. október 11.

- Antóni Józsefné: képviselő leszek, nem politikus

- Évente negyvenezer látogató az atomerőműben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. szeptember 8.

2021. szeptember 08. 19:00:02  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség napi hírösszefoglalója

 

Koronavírus-járvány

Átadták a Tolna Megye Védelméért Emlékérmeket Szekszárdon

PAKS-PRESS 2021. szeptember 8. – Magyarország sikerrel küzdötte le a koronavírus-járvány mindhárom hullámát - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán, Szekszárdon. György István a Tolna megye védelméért emlékérmek átadásán hozzátette: mindez a védekezésben és az oltás megszervezésében részt vevő szakemberek áldozatos munkájának, és annak köszönhető, hogy "a pandémia ellen egy jól felkészült egészségügyi ellátó és kormányhivatali rendszerrel vettük fel a harcot". Azt mondta, a járvány negyedik hulláma az oltatlanok hulláma lesz, náluk huszonötször valószínűbb, hogy a fertőzéssel kórházba kerülnek, és ugyanennyivel nagyobb a valószínűsége a betegség fatális kimenetelének. "Az egyetlen esély az, hogy minél több embert beoltunk, csak így védhetjük meg magunkat és élhető életünket" - húzta alá.

Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, a paksi választókerület KDNP-s országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy további összefogást igényel a negyedik hullám kezelése.

Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott - megköszönve a védekezésben résztvevők munkáját - azt mondta, Tolna megye jelesre vizsgázott a védekezésben.

A paksi egészségügyi dolgozók köréből elismerésben részesült dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgató főorvosa, Frastné Nikl Gyöngyi a Paksi Gyógyászati Központ ápolási igazgatója és dr. Farkas Éva Edina háziorvos.

Az emlékérmet 41 olyan, Tolna megyei, egészségügyi, honvédelmi, vízügyi szakembernek adták át, aki a védelmi feladatok ellátásában kimagaslóan állt helyt. +++

 

Városháza

A paksi önkormányzat első őszi rendes ülése - döntések 

PAKS-PRESS 2021. szeptember 8. – A pandémiás rendelkezések enyhítése után az első nyilvános ülését tartotta a Városházán a paksi önkormányzat, közel harminc napirendi pontról tárgyaltak, 2021. szeptember 8-án. Gazdasági, környezetvédelmi, személyi előterjesztésekről döntöttek és arról is határoztak, hogy Etessy Gábor munkásságát, a gazdasági, kulturális és társadalmi életében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért Pro Urbe kitüntetésben részesítik. Az elismerést egy későbbi időpontban adják át. A határozatokról és azok hátterétől Szabó Péter polgármester csütörtökön részletesen tájékoztatja a médiát. +++

 

Kultúra-színes-fesztivál

Őszi fesztivált rendeznek Szekszárdon, Falunapot tartanak Gyapán, Dunakömlődön szüreti nap lesz

PAKS-PRESS 2021. szeptember 8. – A járványhelyzet miatt visszafogottabb programmal rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett szeptember 16. és 19. között a tolnai megyeszékhelyen.

A rendezvény fő helyszíne a Béla király tér lesz, ahol három színpadon rendeznek koncerteket és előadásokat. Mások mellett a Rudán Joe Band és Kalapács József, a Muzsikás, a Magna Cum Laude, az idén 25 éves Csurgó zenekar és az Ismerős Arcok játszik majd, a Vármegyeháza udvarának színpadán többek között a Magyarországi Német Színház és a Szekszárdi Gitárkvartett előadásait láthatja, hallhatja a közönség. Újdonságként megnyílik a fröccsterasz, ahol a borkínálatot a Garay élménypince biztosítja. A terasz színpadának műsorán egyebek közt a Blues Travel Band, a pécsi Band Of Streets és az Alisca Brass Band szerepel. Nyitott pincék is várják a közönséget. A Béla király téri programokon védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, a kordonokkal elkerített téren ötezren lehetnek jelen; a pincék védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

 

Batyus falunapra hívják az érdeklődőket Gyapán szeptember 11-én a Faluházba. A gyermekprogramok kínálatában a szervezők óriás légvárat, lufihajtogatást, arcfestést, kézműves foglalkozást, íjász bemutatót ígérnek. A színpadi előadásokon a Paksi Szivárvány Egyesület rövid színpadi jelenete lesz látható, majd Kovácsovics Fruzsina Fonogram-díjas énekesnő, Ijjas Noémi és Szilágyi Zita klasszikus énekművészek, Ruszó Tibi 2019-es X-faktor győztes műsorát tekintheti meg a közönség.

 

Dunakömlődön Szüreti nap lesz a Faluház mellett, színpadi produkciókkal, szüreti felvonulással, gyermekprogramokkal. A huszonharmadik dunakömlődi szüreti napot szeptember 18-án tartják. A szervező Csengey Dénes Kulturális Központ és a Dunakömlődi Faluház felhívást tettek közzé, miszerint arra kérik a dunakömlődi lakosokat, hogy járuljanak hozzá a rendezvény dekorálásához. A szüreti napra két pályázatot hirdettek a szervezők, süteményekkel és lekvárokkal, dzsemekkel lehet nevezni, „Az ősz ízei a tányéron” pályázatra várják az őszi gyümölcsökből készült édes süteményeket, amelyeket szeptember 18-án délig lehet leadni a Faluházban. A szüreti felvonulás délután félkettőkor kezdődik, majd fellép Tolvai Renáta és Oláh Gergő énekes, a HuMen Brass Band, a Tűzvirág Táncegyüttes, utcabált tartanak a présházsoron. +++

 

Képünk:

Átadták a Tolna megye védelméért emlékérmeket Szekszárdon

(PAKS-PRESS) Szekszárd, 2021. szeptember 8., szerda – A díjazottak, valamint György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára (b), Süli János, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős tárca nélküli miniszter, KDNP-s országgyűlési képviselő (b.2) és Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke (k.) a Tolna Megye Védelméért Emlékérmek átadásán, Szekszárdon 2021. szeptember 8-án.

(Paks- Press Fotó: Kiss András Kristóf.)

 

PAKS-PRESS 2021. szeptember 8., szerda  19.00. +++

x