Nemzetközi Fúvós Napok fesztivál
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. október 19.

- Paks II: jelentős infrastruktúra-fejlesztés

- Összefoglaló, 2021. október 18.

- Rekordszámú érdeklődő a BME állásbörzéjén

- Süli János: a gazdaság várja a paksi energiát

- BUDAPEST TROPHY 2021

- Összefoglaló, 2021. október 15.

- Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

- Összefoglaló, 2021. október 12.

- Összefoglaló, 2021. október 11.

- Antóni Józsefné: képviselő leszek, nem politikus

- Évente negyvenezer látogató az atomerőműben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Nemzetközi Fúvós Napok fesztivál

2021. augusztus 17. 13:38:56  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. augusztus 17., kedd – Hét megyei helyszínen, Pakson, Dunaföldváron, Kalocsán, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben, Madocsán és Tolnán tartják meg az idén augusztus 21 –és 29-e között a Nemzetközi Fúvós Napok fesztivált – jelentették be egy paksi sajtótájékoztatón, kedden.

 

A rendezvénysorozat a Földesi János Népzenei Tábor résztvevőinek koncertjével, augusztus 21-én kezdődik, a madocsai Duna-parton.

 

Pakson, augusztus 23-án este hat órakor, a Csengey Dénes Kulturális Központban a Fesztivál nyitókoncertjét láthatja a közönség. Az előzetes tájékoztatás szerint fellépnek: Farkas Ferenc kürtművész (Nemzeti Filharmonikus Zenekar), Kiss Gy. László tárogatóművész, Kiss Zoltán harsonaművész (Mnozil Brass), Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész, Kovács Zalán László tubaművész, Mohl Andrea, Puskás Levente, Seleljo Erzsébet, Szitás Tamás szaxofonművészek, Veér Mátyás harsonaművész (Stuttgarti Operaház Zenekara), Anima Musicæ Kamarazenekar.

 

Ezt megelőzően, 15 órakor a Paks Pro Artis AMI Koncerttermében a Kürt- és tubatábor megnyitójára kerül sor, a következő paksi koncertet 26-án tartják, és ugyancsak ezen a helyszínen, Bazsinka József a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-díjas tubaművész előadását hallgathatják az érdeklődők.

Még ezen a napon este félhétkor a Pro Artis iskola udvarán Paco Andreo (USA) jazz-harsonás és az Elek Norbert jazz-trió lép fel.

 

A fesztivál fővédnöke, a Paks II. beruházásért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a fesztivál helyszínek és környezetük folyamatosan fejlődik. Kovács Pál szavai szerint a régió gyarapodása szorosan összefügg a nagyberuházással. Megjegyezte, hogy a települések gazdasági és kulturális élete párhuzamosan fejlődik.

Szabó Péter polgármester azt húzta alá, hogy a fesztiválnak otthont, és központi szerepet adó Paks a Nemzet Sportvárosa és kultúra városa is.

 

Kovács Zalán László tubaművész, fesztivál-igazgató elmondta, hogy öt tábort, és négy versenyt is tartanak a programsorozat keretein belül. A koncertek jelentőségét aláhúzza, hogy olyan ismert zenekarok jönnek el, mint például a Magyar Rendőrség, Police Big Band formációjú fúvószenekara, akik a dunaföldvári várban lesznek láthatók este félnyolckor, augusztus 24-én.

A fesztiválon olyan ismert előadóművészek is jelen lesznek, mint Harcsa Veronika, Mészáros Elek János, Gáspári André, vagy Szt. Martin.

A fesztivál részletes programjának ismertetője a www.fuvosnapok.hu weboldalon is megtalálható.

 

Képünk:

NEMZETKÖZI FÚVÓS NAPOK FESZTIVÁL - sajtótájékoztató

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. augusztus 17., kedd – Kovács Vanda klarinétos, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium tanulója, a fesztivál klarinét táborának résztvevője játszik a közel egyhetes programot ismertető sajtótájékoztatón, az Erzsébet Nagy Szálloda Teller termében, 2021. augusztus 17-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.) +++

x