Összefoglaló, 2021. június 9.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. augusztus 2.

- Összefoglaló, 2021. július 28.

- Tájékoztató a Szent István Napokról és a Város Napjáról

- A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja

- Összefoglaló, 2021. július 26.

- Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

- Pupp Réka ötödik cselgáncsban

- Összefoglaló, 2021. július 23.

- Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve

- Összefoglaló, 2021. július 21.

- Összefoglaló, 2021. július 19.

- Hétvégi programkínálat Pakson - összefoglaló

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. június 9.

2021. június 09. 19:50:35  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség esti hírösszefoglalója

 

Koronavírus – járvány

Újabb enyhítések jönnek június 14-től

PAKS-PRESS 2021. június 9. – Június közepétől már falunapot is lehet tartani, és koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken – olvasható a kormany.hu-n. Ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egyidőben. Ugyancsak a korlátozások enyhítését jelenti, hogy zenés, táncos rendezvényeket ezentúl 18 év alatti fiatalok is látogathatják, de csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt. Az újabb enyhítéseket a magyar lakosság magas átoltottsága teszi lehetővé – írja a kormányzati portál. A részletek a mai Magyar Közlönyben jelennek meg.

 

Újraindítási költségvetése lesz az országnak

Visszaadják a 2021-ben az átlagjövedelem után befizetett szja-t adót

PAKS-PRESS 2021. június 9. – A kormány célja, a távlati 200 ezres minimálbér, jövőre pedig a családtámogatás jegyében, ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza a 2021-ben az átlagjövedelem után befizetett szja-t adót - mondta Orbán Viktor a "Magyarország újraindul" című gazdaságpolitikai konferencián, szerdán. A miniszterelnök szavai szerint nem választási, hanem újraindítási költségvetése lesz az országnak 2022-ben, amibe bele kell férjen a támogatásokat biztosító magas költségvetési hiány is. Mindez a költségvetésben 550-580 milliárd forintot jelent. +++

 

Paks II Zrt.

Holnap teszik le a Paks-Kalocs híd alapkövét

PAKS-PRESS 2021. június 9. – Az eseményen beszédet mond: Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Tolna megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Font Sándor, Bács-Kiskun megye 3. számú választókerültének országgyűlési képviselője és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs Titkársága.

 

Itthon

Az ürgemezei pihenőpark hídjának műszaki átadása következik

PAKS-PRESS 2021. június 9. – A Partner Kft. újította fel, elkészült a vasbeton pillér tartószerkezet, majd 2021. június 4-én a teljes új hídszerkezet daruval beemelték. A híd teljes felépítménye acélvázból készült, amelyet tölgyfával borítottak. Az acélváz becsült élettartama száz év. A teljes bruttó költség meghaladja a húszmillió forintot. A hídépítés kivitelezési munkálatokkal párhuzamosan a DC Dunakom Zrt. az éves karbantartási feladatai körében a tó medrét megtisztította és megújította a vízi növényállományt.

 

Képünk: - Várszergi Viktor, Tibai Eszter, Tóbiás Zoltán (b-j.) jelenete a Chili udvarán, az Antré Színtársulat „Beugró” előadásán, 2021. június 9-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.)

 

PAKS-PRESS 2021. június 9., szerda 19:50. +++

x

Paksi Atomerőmű