Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

2021. május 12. 10:30:03  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. május 12., szerda – Süli János miniszter, Orbán Attila a megyei közgyűlés alelnöke, Szabó Péter polgármester, Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a Paks-Cece összekötő út felújításáról tartottak sajtótájékoztatót, a Városházán, 2021. május 11-én. A 6231-es jelű Paks-Cece összekötő út 10,4 kilométeren újult meg. A teljes felújítás hossza, amely korábbi részleteket is tartalmaz, 27 kilométer.

 

Süli János, miniszter, országgyűlési képviselő beszédében felidézte, hogy a város környezetében folyamatosan újulnak meg a közutak, példaként említette a Dunaföldvár-Madocsa-Paks, vagy a Paks-Dunaszentgyörgy-Fadd szakaszt, az utak megújítása ebben az évben befejeződik – mondta el. Az útrekonstrukció Bács-Kiskun megye területén is folytatódik, megkezdődött a Paks-Gerjen-Kalocsa híd kivitelezése is. Tervezés alatt áll a Kalocsa elkerülő út, négysávos lesz a hatos út Csámpáig - sorolta.

 

Szabó Péter, Paks polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy a város és térsége életében kiemelt fontossággal bír az utak megújítása, a gazdaság és a turizmus szempontjából, egyaránt.

 

Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Tolna megyében elkezdődött az új település-fejlesztési program kidolgozása. Közel negyven milliárd forint juthat az utóbbi időszakban fejlesztésre, fontos, hogy az infrastrukturális és szociális területekre jussanak források. - A megye 109 települése érezheti a fejlődést, ezáltal a helyi közösségek megmaradása is biztosított lehet, az utak megújítása összeköti a településeket – tette hozzá.

 

Képünkön: Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

Orbán Attila a megyei közgyűlés alelnöke, Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Süli János miniszter, Szabó Péter polgármester  (b.-j.) a Paks-Cece összekötő út felújításáról tartott sajtótájékoztatón, a Városházán, 2021. május 11-én. A 6231-es jelű Paks-Cece összekötő út 10,4 kilométeren teljeskörűen újult meg.

(Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.) +++

x

Paksi Atomerőmű