Jelentős lépés a paksi egészségügyben
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Jelentős lépés a paksi egészségügyben

2021. május 11. 18:45:19  nyomtatási kép


 

Diagnosztikai fejlesztés - 250 milliós röntgengép-együttes a Paksi Gyógyászati Központban

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. május 11., kedd – Mintegy 250 milliós röntgengép-együttest adtak át a Paksi Gyógyászati Központban, kedden. Az átadó ünnepségen Süli János, a Paks II. beruházásért felelős tárcanélküli miniszter köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a járvány ideje alatt végzett munkáért.

 

Süli János miniszter, Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre főigazgató a Paksi Gyógyászati Központ diagnosztikai fejlesztéséről tartott bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy az egészségügy helyi fejlesztése kiemelt feladat, nemcsak a lakosság általános egészségügyi védelmében és állapotmegőrzésében, hanem azért is, mert az ellátandók köre várhatóan növekszik, arányosan a kiemelt nagyberuházás alatt érkezőkkel együtt.

 

Süli János hozzátette: a most átadott diagnosztikai – röntgengépek alkalmasak a posztcovid vizsgálatok elvégzésére is, amire feltehetően szükség lesz. Szólt arról is, hogy a későbbiekben az erőmű bejáratánál is felállítanak egy munka-egészségügyi otthont, amelynek feladata lesz a járványszűrés is. Aláhúzta, hogy a korszerű, most átadott berendezéseket a Paks II. egyik partnere a General Electric szállította, az együttműködés további jó eredményeket hozhat.
A miniszter beszédében köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a járvány ideje alatt végzett munkájáért, az ellátórendszernek kevés munkát kívánt, és szorgalmazta, hogy aki teheti, oltassa be magát saját maga és környezete érdekében.

 

Szabó Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy a helyi betegellátás területén nagy lépést tettünk meg, a 250 millió forint értékű beruházás mellett folytatják a városi egészségügyi ellátórendszer fejlesztését. Felidézte, hogy a Deák- és a Barátság úti rendelőket is felújították, megújultak a gyermekorvosi rendelők is.  

 

Bodnár Imre főigazgató köszönetet mondott Süli János miniszter támogatásáért, közbenjárásáért és az önkormányzat segítségéért is. Mint mondotta, a gépek kisebb sugárdózissal dolgoznak a korábbiaknál, nagyobb lett a betegbiztonság, élesebb képeket tudnak készíteni a korszerű informatikai rendszer segítségével.  

Az átadó ünnepségen jelen voltak a gyógyászati központ egészségügyi dolgozói. +++
x

Paksi Atomerőmű