Zárt Gastroblues
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. október 19.

- Paks II: jelentős infrastruktúra-fejlesztés

- Összefoglaló, 2021. október 18.

- Rekordszámú érdeklődő a BME állásbörzéjén

- Süli János: a gazdaság várja a paksi energiát

- BUDAPEST TROPHY 2021

- Összefoglaló, 2021. október 15.

- Önkormányzat: eskü, gyermekgyógyászat, zöld program

- Összefoglaló, 2021. október 12.

- Összefoglaló, 2021. október 11.

- Antóni Józsefné: képviselő leszek, nem politikus

- Évente negyvenezer látogató az atomerőműben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Zárt Gastroblues

2020. december 03. 19:46:34  nyomtatási kép

Zárt körben, élő közvetítéssel rendezik meg a paksi Gastroblues Fesztivált

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. december 3., csütörtök - Zárt körben, élő televíziós és internetes közvetítéssel holnap kezdődik 28. paksi Gastroblues Fesztivál, a koronavírus-járvány miatt júliusról elhalasztott program december 4-én kezdődik.

 

A műfaj hazai képviselői mellett  fellép a Tűzkerék xT, a Soulbrakers, az idén 30 éves Takáts Tamás Blues Band lép a kamerák elé. December 5-én, szombaton a Varga János Project 20 éves jubileumát ünnepli.

 

Aznap ad koncertet Krissy Matthews fiatal brit-norvég blues-rock énekes, aki együttesével Európa-szerte már több mint ezer koncerten olyan jeles muzsikusokkal lépett fel, mint Joe Bonamassa, Jeff Healey, John Mayall vagy Robben Ford. 2013-as albumának szövegírója Pete Brown, aki a Cream számára is írt dalszövegeket.

 

 A rozsnyói születésű Pál Balázs Jenő ezúttal újjáalakított együttesével, a Sexittel érkezik Paksra. Újra a fesztivál előadói között lesz Nathaniel Peterson, aki 2006-ban és 2013-ban is játszott itt a Twin Dragons együttessel. A memphisi születésű énekes-gitárosnak ez lesz utolsó fellépése.

 

December 6-án, vasárnap a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódva megrendezik a Kárpát-medencei Testvérvárosok Zenés Találkozóját. Az alkalomból a remények szerint aláírják Paks és a vajdasági Zenta közötti testvérvárosi szerződést. 

Az eseményen Paksot Juhász Kitti népdalénekes, Galántát Szarka Tamás, a Ghymes alapító tagja, Kézdivásárhelyt Gáspár Álmos, a Kormorán hegedűse, a kárpátaljai Visket Pál Eszter és Pál István Szalonna, Zentát Fehér Nóra, a Kormorán énekesnője képviseli. Szarka Tamás vendégeként Keresztes Ildikó is fellép.

 

A koncertekről DVD-felvétel készül.

 

Képünk: 2020. augusztus 29. Gastroblues, online. Kiss G. Péter felvétele.+++

x