Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 13.

- Összefoglaló, 2021. május 12.

- A paksiak visszakapták a mozit

- Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

- Jelentős lépés a paksi egészségügyben

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.

2020. november 26. 14:59:01  nyomtatási kép


Ahogy sok minden más, úgy a munkaerőtoborzás is a virtuális térbe helyeződött át. A hagyományos helyett online állásbörzéken találkozhatnak a munkaadók és állást keresők. A JOB4me állásbörzén a Paks II. Zrt. standját is felkereshették az érdeklődők, de találkozhatnak a Társaság ajánlataival az álláskeresők a Budapesti Műszaki Egyetem decemberi állásbörzéjén is.

 

Csaknem ötvenezer látogatója volt november 12-13-án megrendezett JOB4me virtuális állásbörzének. A programot szervező Frissdiplomás Kft. tájékoztatása szerint az első napon voltak aktívabbak az álláskeresők, akkor egy-egy standot majdnem kétszázan, míg a másodikon százan kerestek fel. A JOB4me az egyetemekkel ellentétben nem kifejezetten a frissdiplomásokra, pályakezdőkre fókuszált, célcsoportjában az aktív álláskeresők, a munkahelyváltáson gondolkodók, a passzív álláskeresők, azaz a karrierépítésre nyitott aktív dolgozók; a mérnöki, informatikai és gazdasági lehetőségek iránt érdeklődők; a legalább középszintű nyelvtudással rendelkezők; a felsőoktatásban tanuló hallgatók és a munkatapasztalattal, illetve szakmunkás képesítéssel rendelkezők is beletartoznak.

 

– A pandémiás helyzet sajnos nem teszi lehetővé a hagyományos, személyes jelenléttel járó rendezvények megtartását. Bízunk azonban abban, hogy a különféle virtuális toborzási események lehetőséget biztosítanak majd számunkra, hogy az aktuális karrier- és képzési lehetőségeinkről tájékoztassuk a potenciális álláskeresőket – fogalmazott Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette, hogy a virtuális börzén ezenfelül általános információkat is kaptak a látogatók a projektről és a projektet érintő műszaki kérdésekről.

 

– Munkatársaim a humán, a műszaki és a kommunikációs területről az esemény ideje alatt folyamatosan várták a kérdéseket, illetve „megszólították” az online elérhető érdeklődőket. A munkatapasztalattal rendelkezők számára nyitott pozícióinkat ajánlották, az egyetemi jogviszonnyal rendelkezőknek pedig a részmunkaidős állásokat és a szakmai gyakorlatot – részletezte.

Hozzátette, hogy ebben nagy segítséget jelentett az, hogy minden látogató profiljára kattintva láthatóvá váltak az alapinformációk a megcélzott álláslehetőséggel kapcsolatban, így célirányosan kezdeményezhettek beszélgetést a műszaki vagy éppen informatikai végzettségű álláskeresőkkel.

 

A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója arról is beszámolt, hogy az érdeklődés mellett a kínálat is nagy volt. Több mint harminc kiállító sorakoztatta fel több száz ajánlatát. A Paks II. Zrt. 24 ajánlattal jelent meg a börzén, ezek mindegyike a hozzá tartozó részletes leírással megtalálható a társaság új karrierportálján.

 

Mittler István elmondta, hogy a tapasztalatok szerint nagy a harc a jól képzett szakemberekért, ezért is fontos, hogy a Paks II. Zrt. minden megjelenési lehetőséget megragadjon aktuális állásajánlatainak közzétételére.

 

Rövidesen erre újabb alkalom nyílik: 2020. december 2-3-án találkozhatnak velünk az érdeklődők a Műegyetem állásbörzéjén. Ezen a programon minden évben részt veszünk, de természetesen ez alkalommal ez is más lesz, mert szintén a virtuális térben fogják megrendezni – összegezte a kommunikációs igazgató. (x)


 

Képünk: a Paks II. Zrt virtuális standja a JOB4me állásbörzén. Fotó: Paks II. Zrt. +++

x

Paksi Atomerőmű