Koronavírus: friss adatok Paksról
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 13.

- Összefoglaló, 2021. május 12.

- A paksiak visszakapták a mozit

- Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

- Jelentős lépés a paksi egészségügyben

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Koronavírus: friss adatok Paksról

2020. november 26. 10:44:40  nyomtatási kép

 

 

Önkormányzati intézmények legújabb fertőzöttségi adatait ismertették

  

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. november 26., csütörtök – Az országos tetsztelés hetében Pakson, összesen 211 munkavállaló teszteredménye született meg a legfrisebb városi adatokat Szabó Péter polgármester ismertette a Paks FM rádióban, csütörtökön.


Tájékoztatása szerint a pedagógusok és szociális intézményekben, óvodákban és bölcsődében, az Életfa Idősek Otthonában 211 önkéntes tesztvállaló dolgozót vizsgáltak, a teljes létszámot tekintve ez 16-tal kevesebb, őket azért nem, mert táppénzen vannak, vagy karantén-kötelezettek korábbi kontaktok miatt. Az óvodák esetében a Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág óvodájában 18 dolgozóból két pozitív esetet mutattak ki, a Bóbita Bölcsőde és Napsugár óvodában mindenki negatív eredmény produkált.


Az Életfa Idősek Otthonában 62 dolgozó esetében két pozitív mintát találtak, az elkülönítésük és kontaktjaik kutatása megtörtént, három lakó eredménye szintén pozitív. Az otthonban ezért újabb teszt vizsgálatokat rendeltek el.


A polgármester értékelése szerint a 211 munkavállalónál talált négy pozitív eset jó számnak minősíthető. Az iskolában végzett, 345 fő esetében még az eredmények nem ismertek. Mint az, a műsorban elhangzott, Tolna megye országosan, továbbra is a legkevésbé fertőzött terület, a mai adat 2682 igazolt eset.


Ugyancsak elhangzott, hogy az önkormányzati, a jövedelemfüggő, rászoruló nyugdíjasok ajándékcsomag akciójában 730 idős személyt tudnak támogatni, a kiszállítás november 27-től kezdődik. A csomagok az igényeknek megfelelően édességet, tartós élelmiszereket, a karácsonyi hangulatot idéző gyertyák és szalvéták mellett a járványidőszakra is tekintettel, kézfertőtlenítőket is tartalmaznak.

 

PAKS-PRESS 2020. november 26., csütörtök 10:45. +++

x

Paksi Atomerőmű