Megkapta a villamos létesítési engedélyt a Paks II. projekt
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 13.

- Összefoglaló, 2021. május 12.

- A paksiak visszakapták a mozit

- Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

- Jelentős lépés a paksi egészségügyben

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Megkapta a villamos létesítési engedélyt a Paks II. projekt

2020. november 20. 16:40:45  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. november 20., péntek - A MEKH engedélye olyan fajsúlyos engedélyek sorát gyarapítja, mint a környezetvédelmi engedély és a telephelyengedély. Megkapta az ún. villamos létesítési engedélyt a két új paksi blokk létesítéséért felelős Paks II. Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) november 19-én.

 

- A MEKH engedélye kiemelt jelentőséggel bír az új blokkok mint villamosenergia-termelő egységek létesítésének megkezdése kapcsán, és olyan fajsúlyos engedélyek sorát gyarapítja, mint a környezetvédelmi engedély és a telephelyengedély – közölte Mittler István, a Társaság kommunikációs igazgatója.

 

A Paks II. Zrt. a villamos energiáról szóló törvényben foglalt kötelezettségének eleget téve 2020. október 9-én nyújtotta be az új blokkokra vonatkozó létesítésengedély-kérelmét a MEKH-hez.

A most kézhez kapott villamos létesítési engedély – az Országos Atomenergia Hivatal által kiadható, a nukleáris létesítményre vonatkozó létesítési engedéllyel együttesen – előfeltétele az új blokkok tényleges építési, gyártási, beszerzési és szerelési munkái megkezdésének.

 

Ahogy arról az energiahivatal honlapja korábban beszámolt, az utolsó megvalósult új, 50 MW feletti erőművi beruházás létesítési engedélyét 2007-ben, 13 évvel ezelőtt adta ki a MEKH.

 

Újabb építési engedélyt kapott a felvonulási terület is. Az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területét négy, egyenként 50 tonna teherbírású bakdaruval  szerelik fel.

A Paks II. Zrt. megkapta az építési engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól a felvonulási terület újabb építménye, az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe kivitelezésére.

A Paks II. Zrt. már az építési-szerelési bázis 14 építményére szerzett hatósági építési engedélyt. Az első három építmény – egy háromszintes, illetve egy négyszintes irodaház és egy konyha-étkező - kivitelezése a végéhez közeledik.

 

Képünk: felvonulási épületek a területen. +++

x

Paksi Atomerőmű