Paks: osztályok és pedagógusok karanténban
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 13.

- Összefoglaló, 2021. május 12.

- A paksiak visszakapták a mozit

- Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

- Jelentős lépés a paksi egészségügyben

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Paks: osztályok és pedagógusok karanténban

2020. november 17. 11:08:04  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. november 17., kedd - Pakson több iskolát érint a járvány második hulláma, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola küzd ezen a héten a járvány okozta kellemetlenségekkel. A Rákóczi iskolában egy gyermek, a Deákban több tanár érintett, ez utóbbinál az alsó tagozatos kisiskolát átmenetileg bezárták.

 

Egy hetedik B. osztályos gyermek a hatodik óra után lett rosszul és ment haza, az eredménye pozitív lett, az ANTSZ karanténba helyzete az osztályt – tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget Antóni Józsefné intézményvezető igazgató, kedden. Jelezte, hogy a B osztálynak 21 tanulója van, de három gyermek azért kerülte el a karantént, mert ők akkor éppen nem jártak iskolába, ők az A osztályban tovább tanulnak. A tizennyolc B osztályos tanuló karanténja szombaton 24 óráig tart. Addig digitális órarend szerinti időben otthon tanulnak, az osztályfőnökükkel folyamatos a kapcsolat, a rendszer működőképes – fűzte hozzá az igazgató. Arról is beszámolt, hogy az iskolában nincs új megbetegedés, és az érintett gyermek is jobban van. – A padtársa is tünetmentes – tette hozzá.  

A négyszázas gyermeklétszámot meghaladó iskolában a reggeli mérés és a kézfertőtlenítés változatlanul megtörténik, belépési adatok szerint egészségesek a tanulók.  

 

A Paksi Deák Ferenc Általános Iskola, alsótagozatos „kisiskolája” pedagógusok koronavírus megbetegedése miatt jelenleg zárva van – mondta el Pulainé Galambos Erika intézményvezető, kedden. Tájékoztatása szerint jelenleg két alsótagozatos osztály van ez miatt karanténban, az online tanrendre az első, a két második, és a harmadik osztály átállt, péntekig.

- Nem a karatén elzártság miatt álltak át digitális tanrendre, hanem azért, mert nincs elég pedagógus az oktatáshoz – fogalmazott Pulainé Galambos Erika. Szavai szerint az alsó tagozaton öt osztályból kettő van karanténban – remélhetően a 129 tanuló és tíz pedagógus visszajöhet november 23-ától – folytatta, a pozitív tesztet produkáló pedagógusok jól vannak, az ő karanténjuk is addigra lejár.  

A digitális tanrend a tavaszi átállás tapasztalatai alapján, az alsó tagozaton zökkenőmentes, a felső tagozatos Deák iskola rendben működik, nem tudunk pozitív tanulóról – húzta alá az igazgató.

 

Képünkön: A Paksi Deák Ferenc Általános Iskola III. osztályos tanulói Jeneiné Habron Ilona tanító rajzóráján, 2020. február 21-én. Kiss G. Péter felvétele. +++

 

x

Paksi Atomerőmű