Negyven éves az Atomerőmű Sportegyesület
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 13.

- Összefoglaló, 2021. május 12.

- A paksiak visszakapták a mozit

- Átadták rendeltetésének a Paks-Cece összekötő utat

- Jelentős lépés a paksi egészségügyben

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Negyven éves az Atomerőmű Sportegyesület

2019. november 29. 19:50:14  nyomtatási kép


Negyven éves az Atomerőmű Sportegyesület – sajtótájékoztató


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. november 29., péntek – Dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) elnök-ügyvezető igazgatója és Bedecs Ferenc szakmai igazgató tájékoztatta az újságírókat a szervezet 40 éves évfordulóján tartott sajtótájékoztatón, az ASE Sportcsarnokban, 2019. november 29-én.

 

Megemlékezett az alapítókról, a meghatározó emberekről, a minőségi munkáról a szakosztályokban és a kiemelkedő eredményekről.

 

Emléktáblát avattak Hajba Antal világbajnok, mesteredző tiszteletére, a táblát később az ASE csónakház falán helyezik el. Az avatásban részt vettek Hajba Antal özvegye, Román Gyöngyi és Hoffman Ervin négyszeres világbajnok kenus valamint ASE kajak-kenus szakosztályának kiemelkedő versenyzői: Kollár Kristóf, Hodován Dávid, Pupp Noémi, Koleszár Zoltán, Vajda Bence.

 

Bedecs Ferenc szakmai igazgató az újságírók előtt méltatta Hajba Antal érdemeit, mint mondta, „Tónió” hitvallása az volt, hogy ha sok száz gyerek sportol, az többet jelent, mintha világversenyen eredményes valaki. Hajba Antal emléktárgyait kiállítják.  

 

- A negyven éve megalapított és ma is működő szakosztályokban ott vannak azok a szakemberek, akik fenntartják és működtetik az egyesületet, amelynek közel 1500 tagja van, nyolc oldalt tesznek ki a világversenyen elért eredmények – összegzett a sajtótájékoztatón Dr. Kovács Antal. Felidézte, hogy ezres nagyságrendű az eltelt negyven év alatt jegyzett országos bajnokok száma, továbbá, hogy 1992 óta, sorrendben, hét olimpián voltak jelen saját nevelésű sportolók. Ugyanakkor szerényen elhallgatta, hogy ő maga az egyetlen olimpiai bajnok az egyesületben, aranyérmét Barcelonában, húsz évesen, 1992-ben szerezte, egyben Magyarország első olimpiai és első világbajnoka bajnoka a sportágban.

 

A sajtótájékoztatón elmondták: most, a negyvenedik évfordulón kitüntetéseket adnak át, az „Egyesületért” díjakat azok kaphatják meg, akik sokat tettek azért hogy fennmaradjon, fejlődjön a sportegyesület, és ők voltak azok is, akik egy kiváló közösséget hoztak létre.

 

Orosz József, Hermann János, Hangyási Eszter, Szijártó László, Gergely László, Szabó Sándor, Sipos György, Varga Szabolcs, Jakab Albert, Fenes László, László Zoltán, Jégh Lajos elismerő okleveleit Süli János miniszter és dr. Kovács Antal adták át az ASE Csarnokban tartott esten, ahol több százan jelentek meg, együtt ünnepeltek.

 

Képünk: Negyven éves az Atomerőmű Sportegyesület – sajtótájékoztató

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. november 29., péntek – Dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) elnök-ügyvezető igazgatója (b.2) és Bedecs Ferenc szakmai igazgató tájékoztatja az újságírókat a szervezet 40 éves évfordulóján tartott sajtótájékoztatón, az ASE Sportcsarnokban, 2019. november 29-én.

(Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++

 

 

x

Paksi Atomerőmű