Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

2019. szeptember 12. 17:04:00  nyomtatási kép

Az új paksi kutyamenhely alapkőletétele Paks-Hegyespusztán

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 12., csütörtök – Szabó Péter polgármester, dr. Nagy István agrárminiszter, Süli János miniszter lerakták az új kutyamenhely alapkövét, 2019. szeptember 12-én.

 

Szabó Péter polgármester a Városházán fogadta a kormány két tagját, dr. Nagy István agrárminisztert és Süli János tárca nélküli minisztert. A Városháza előtti téren rövid beszédet mondott Süli János és dr. Nagy István, majd a hegyespusztai helyszínen elhelyezték a leendő Paksi Állatmenhely és Ebrendészeti Telep urnáját és alapkövét.

 

- Egy város gazdasági életét igazán az mutatja, hogy a legrászorultabbakra, a legelesettebbekre is képes a figyelmét ráfordítani és ezért tiszteletemet fejezem ki Szabó Péter polgármesternek – fogalmazott dr. Nagy István miniszter. Azt mondta, a társadalmi elvárások iránti figyelem példaértékű, „szívügyemnek tekintem a gondoskodást azokról a kutyákról, akiknek nem adatott meg természetes környezetükben, az emberek családjában elfoglalható hely”.

 

Paks városában a jelenleg működő – a Váczikai Cerberus Alapítvány által üzemeltetett – állatmenhely erősen túlterhelt, nem felel meg a kor követelményeinek. Ezért a városban szükségessé vált egy új, önkormányzati tulajdonban lévő állatmenhely létesítése, mely már megfelel a 21. század követelményeinek.

 

Pakson az új állatmenhely alkalmas lehet más kisállat fogadására is. Biztosítani kívánják a lehetőséget arra is, hogy az állatok ivartalanítási procedúráját a helyszínen el lehessen végezni.

 

Az állatmenhely elhelyezésére szolgáló területet az önkormányzat Hegyespusztán megvásárolta. A menhely külső kerítésének építésének első üteme szeptember-október hónapban várhatóan megkezdődik.

 

 A II. ütemként megvalósítandó projekt két fő egységből áll, a három helyrajzi számon összevont ingatlanon. A három területrész alapterülete több mint 6.500 m2. Az egyik rész a Kutyamenhely, mely a területen hagyományos, falazott szerkezetű főépület, amelyet konténer raktárak egészítenek ki, szociális és gazdasági blokkal.

 

A tervek szerint külön lennének kiskutyák és nagykutyák részére kialakított kennelek, futtatók, a telep befogadóképessége 200-250 állat részére lesz elégséges. A másik részen, az Ebrendészeti feladatokat ellátó telep foglal majd helyet. Mindkét létesítmény egymástól független bejáratot kap.

 

Képünkön: dr. Nagy István agrárminiszter (b.3) üzenetet helyez el új kutyamenhely alapkövének időkapszulájában, Paks-Hegyespusztán, 2019. szeptember 12-én. Balról dr. Darányi Attila, Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója (b.1), Szabó Péter, Paks polgármestere (b.2) és Süli János miniszter (b.4.)

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

 

x

Paksi Atomerőmű