Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója

2019. szeptember 11. 20:32:18  nyomtatási kép

Önkormányzati választások, 2019.

 

Horváth Zoltán és Mezősi Árpád sajtótájékoztatója

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 11., szerda – Horváth Zoltán és Mezősi Árpád a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) hármas és négyes egyéni választókerületek képviselőjelöltjei terveikről, elképzeléseikről tájékoztatták a helyi sajtó munkatársait, szerdán.

 

Horváth Zoltán a választókerületet érintő gondok összegzésekor mindenekelőtt azt szögezte le, hogy képviselőként megakadályozza, hogy a körzetben, a családi házas övezetbe társasházak épüljenek. Tervei szerint a családi házak részére, a Május 1. utcai telekkialakításokat folytatná, a Tehermentesítő út nyomvonalát úgy alakítaná, hogy a körzet életét az ne zavarja.

 

Az utcafelújításokról szólva elmondta, hogy kiemelten a Dobó, a Sport, a Virág és a Péter utca élvezne előnyöket. Szól arról is, hogy felújítás előtt áll a Liliom, a József, a Laktanya, a Damjanich, Bem, a dr. Pongrácz Sándor utca, ahol a csapadékvíz elvezetését is meg kell oldani. Járdát alakítana ki a Toldi Miklós utcában. A körzetet bekapcsolná a tömegközlekedésbe, hogy azt, az idősek, a gyerekek is használni tudják.

 

A képviselő-jelölt kitért arra is, hogy a PSE pálya körüli parkolási problémákra is megoldást kell keresni. - A közvilágítás a körzet számos utcájában, így a Virág utcában is felülvizsgálatra szorul, több villanyoszlop és erősebb lámpák kellenek - húzta alá.

 

Mezősi Árpád, a 4-es számú választókerület képviselőjeként elindítaná a tömbbelső- és tömbkülső-felújítási programot – mondta el a sajtótájékoztatón. Szavai szerint szükség lenne a gyalogátkelőhelyek megvilágításának javítására, az eddigi felújításokból kimaradt utcák aszfaltozására is. Ezek között említette a Nádor, a Zöldfa, a „régi” Domb, a Kert, a Kurcz György utca a 80-as házszámtól, valamint a Domb és a Kurcz György utcát összekötő szakaszt, illetve a Sebestyén utcát is.

 

A balesetveszélyes út- és járdahibák kijavítása, illetve járdák felújítása is szerepel Mezősi Árpád programjában, továbbá ő is ígéretet tette arra, hogy képviselőként megakadályozza, hogy a körzet családi házas övezetébe társasházak épüljenek. Beszélt arról is, hogy a csapadékvíz-elvezetők lefedése és a vízelvezetők rendszeres tisztítása is megoldásra váró feladat. Padok kihelyezésére is ígéretet tett, ha azt környék lakói kérik, de a hulladékgyűjtő szigetek kialakítását is tervezi.

 

A képviselő-jelölt a továbbiakban azt emelte ki, hogy a Kishegyi-Tolnai-Dózsa György úti csomópont forgalmi rendjét felülvizsgálná és ha lehetséges, akkor körforgalom vagy közlekedési lámpás kereszteződés kialakítására tenne javaslatot.

A korábbi utcafelújításoknál elkövetett hibák kijavítására is gondolt, így például a Hunyadi utcában, és az is fontos feladat lenne, hogy a további felújítások tervezése és megvalósítása csak az érintett lakók véleményének kikérése és annak figyelembevétele után történhessen meg.  

 

Képünk: Mezősi Árpád és Horváth Zoltán (b.-j.) a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) hármas és négyes egyéni választókerületek képviselőjelöltjei terveikről, elképzeléseikről beszélnek a Pál –és a Péter utca sarkán tartott sajtótájékoztatójukon, 2019. szeptember 11-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű