JETA: térségfejlesztési támogatások
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

JETA: térségfejlesztési támogatások

2019. szeptember 11. 18:57:24  nyomtatási kép
 

Újabb egy milliárd forinttal támogatja az atomerőmű alapítványa a térség önkormányzatait

 

(PAKS-PRESS) Dunaföldvár, 2019. szeptember 11., szerda – A mai kuratóriumi ülés napirendjei között szerepelt az önkormányzatok számára kiírt, egymilliárd forint összegértékű második pályázati forduló nyertes pályázatainak kihirdetése, az érintett körzet polgármestereinek jelenlétében.


Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriuma 2019. szeptember 11-én, Dunaföldváron tartotta ülését.

 

A JETA, 2018-ban ismét pályázatot nyújtott be térségfejlesztési támogatásra a Miniszterelnökséghez, 3 milliárd forint összegre. A pályázat szakmai programjában bemutatták azokat a fejlesztési célokat, amelyek a korábbiaknál szorosabban illeszkednek a Paksra tervezett új atomerőmű blokkok előkészítési és létesítési programjához. Prioritást élveznek a térségi és települési szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztésre irányuló projektek. Mintegy kétmilliárd forintnyi támogatást a települések részére 2019. április végén már közzétett a Kuratórium.

 

Az Alapítványhoz 94 pályázat érkezett be, amelyek közül a Kuratórium ötvenegyet részesített támogatásban. Ennek keretében lehetőség nyílik 8 gyermekintézmény és 11 közösségi létesítmény felújítására. A szekszárdi kórház komoly eszközbeszerzéseket tud végrehajtani. Nyolc településen járda- és kerékpárút felújítási programok indulhatnak. A nyertes pályázatok között szerepel kommunális gépek beszerzése, megújuló energiák alkalmazása, közösségi konyhák felújítása is.

 

Megkezdődhet továbbá a sióagárdi és a bátyai római katolikus templom felújítása. Indulhat a foktői Egészségház rekonstrukciója és kiépítik Gerjenben a térfigyelő kamerarendszert. Kölesd a Kismegyeháza régóta esedékes homlokzati renoválására kapott támogatást. Homokmégy, Dusnok és Dunaszentgyörgy településeken a ravatalozók felújítása, korszerűsítése valósulhat meg.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2011-ben jött létre, célja az atomerőmű körüli kedvezményezett területeken a felzárkóztatás, az életminőség-emelés segítése. Az érintettségi kört a Paksi, a Kalocsai, a Tolnai járás egészét, valamint a Szekszárdi járás egy részét magába foglaló 47 település alkotja. Az Alapítvány, már  kilenc éve dolgozik a térségben, jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel. 

Az Alapítvány fő támogatója 2015 óta a Miniszterelnökség.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk, így a nyertes pályázatok listája megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon. +++x

Paksi Atomerőmű