Ritter Zoltán és Müller Attila sajtótájékoztatója
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Ritter Zoltán és Müller Attila sajtótájékoztatója

2019. szeptember 11. 11:17:25  nyomtatási kép

 

Önkormányzati választások, 2019

 

Ritter Zoltán és Müller Attila sajtótájékoztatója

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019.szeptember 11., szerda – Az elmúlt hetek folyamán Ritter Zoltán és Müller Attila, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei bejárták a választókerületüket, hogy minél több helybélivel egyeztetve alkossák meg a körzetek választási programját.

 

Müller Attila a szerdai sajtótájékoztatóján ismertette a médiával a választópolgárok által felé jelzett legfontosabb igényeket. A Pollack Mihály utcától északra fekvő területen jelenleg az új lakóövezet kialakítása zajlik, a közművesítés folyamatban van.

Ebben az övezetben a paksi fiatalok számára kedvezményesen megvásárolható telkeket alakít ki az Önkormányzat. Olyan mértékű a beruházás, amely 740 új lakás megépítésére ad lehetőséget. A beépüléssel párhuzamosan tovább növekszik a Pollack Mihály utca forgalma, de a Mély út, mint elkerülő megépítésével a forgalom jelentős része átterelhetővé válik. Ez jó hír mind a Pollack, mind a Kishegyi út lakosai számára, hiszen a nagy átmenő forgalom csökken ezekben az utcákban.

 

Az utcafelújításokkal kapcsolatban elmondta, hogy sok utcában mindössze az útburkolat felújítására, járdafelújításokra, valamint a közlekedés rendjének újragondolására lenne szükség.

 

Ritter Zoltán arról beszélt, hogy a 3-as körzetben élő embereket elsősorban az utcák és a járdák felújítása foglalkoztatja. Sajnos ezen a téren van mit tenni, a körzet utcának jó részében még a 80-as években készült beton burkolatok vannak, amelyeket mielőbb fel kell újítani.

Ezen utcák nagy részében egyszerű aszfaltozással valamint részleges szegély cserékkel hatékony előre lépést tudnánk elérni. Természetesen minden utca felújítása előtt a lakosokkal kell egyeztetni a tervezés és kivitelezés módszeréről.

 

Nagy igény mutatkozott a Fehérvári út bekapcsolására a városi tömegközlekedési rendszerbe, amellyel kapcsolatban újabb előrelépésről számolhatott be, hiszen a városba már érkeztek újabb buszok, amelyeknek jelenleg a műszaki vizsgáztatása van folyamatban, és amelyekkel rövidesen megkezdődhetnek az első próbajáratok.

 

Képünkön: Szabó Péter polgármesterrel (középen) egyeztet Ritter Zoltán és Müller Attila (b-j.) a Vásárhelyi és a Mátyás utca találkozásánál a területre váró feladatokról, közös sajtótájékoztatójukon, 2019. szeptember 11-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű