A paksi beruházás megvalósításában számítunk a térségre
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A paksi beruházás megvalósításában számítunk a térségre

2019. szeptember 02. 13:57:04  nyomtatási kép
 

Süli János: az új atomerőművi blokkok megvalósításával hozzájárulunk a térség és a megye versenyképességéhez

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 2., hétfő – A Paks II. beruházás megvalósításában számítunk a térségre, a megye településeire és vállalkozásaira is. Hatalmas munka előtt állunk, amely egyben lehetőség is, célunk, hogy bevonjuk a magyar vállalkozókat, bővítjük az együttműködési megállapodásainkat, hozzájárulunk a térség és a megye versenyképességéhez - mondta Süli János miniszter a Tolna Megyei Önkormányzat Megyenapi Ünnepi Közgyűlésén, a Duna Szálló nagytermében, szombaton.

 

Süli János miniszter beszédében felidézte, hogy I. Lipót császár szeptember 1-jén, immár 320 éve adományozott pecséthasználati jogot Tolna megyének, amelyre minden évben ünnepi közgyűlési ülés keretében emlékezik meg a Tolna Megyei Önkormányzat.

 

E hagyományt folytatva, az idei nyár utolsó napján tartották meg a Megyenapot, amelyen, büszkén tekintettek vissza Tolna megye életének kiváltságos pillanatára.

 

Fontos ez számunkra – folytatta Süli János -, hiszen az itt élők megőrizhetik, és együtt megélhetik identitásukat, származásukat.

 

A miniszter beszédében a paksi beruházás aktualitására is kitérve azt mondotta, akkor, amikor az évszázad beruházásán dolgozunk, a cselekvés napi programmá vált. Nemcsak Tolna megye, de az egész ország számára kiemelt jelentőségű, hogy a két atomerőművi blokk viszi majd tovább az atomenergia termelés jelenlegi szerepét és az ország fontos bázisa lesz - fogalmazott Süli János.

 

Hozzátette, célunk, hogy olcsó és biztonságos, 2030-ra pedig klíma semlegessé váljék az energiatermelés. Kitűzött céljainkkal nemcsak az ellátásbiztonságot szolgáljuk, hanem a gazdaság-élénkítéshez is hozzájárulunk.

 

A Paks II. beruházás megvalósításában számítunk a térségre, a megye településeire és vállalkozásaira is. Hatalmas munka előtt állunk, amely egyben lehetőség is, célunk, hogy bevonjuk a magyar vállalkozókat, bővítjük az együttműködési megállapodásainkat, hozzájárulunk a térség és a megye versenyképességéhez.

 

- Azt szeretnénk, hogy a következő generáció boldog legyen – húzta alá Süli János. +++


Képünkön: 

Megyenapi Ünnepi Közgyűlés
(PAKS-PRESS) Paks, 2019. augusztus 31., szombat – Süli János miniszter mond beszédet a Megyei Önkormányzat Megyenapi Ünnepi Közgyűlésén a Duna Szálló Nagytermében, 2019. augusztus 31-én. 
(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. ) +++x

Paksi Atomerőmű