Nyelvtanfolyamokra várják a hallgatókat Szekszárdon
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Nyelvtanfolyamokra várják a hallgatókat Szekszárdon

2019. augusztus 27. 13:57:43  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Szekszárd, 2019. augusztus 27., kedd - Különleges akcióval segíti a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara azokat, akik 2020-tól a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni – mondta el Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem, Kulturatudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (PTE KPVK) dékánja szekszárdi sajtótájékoztatóján, kedden.

 

A kar középfokú nyelvvizsgára felkészítő, kedvezményes nyelvtanfolyamokat hirdet továbbtanulni szándékozó érdeklődők számára és vállalja, hogy azoknak, akik a nyelvvizsga megszerzését követően a PTE KPVK valamely képzésre felvételiznek első helyes jelentkezőként, visszafizeti a nyelvtanfolyam árát – közölte Szécsi Gábor. Hozzátette, igy a PTE KPVK képzéseire a nyelvvizsga megszerzését követően felvételizők számára a nyelvtanfolyamok ingyenesek lesznek.

 

Mint ismeretes, egy felsőoktatási felvételiről szóló és 2020. január 1-től hatályba lépő kormányrendelet szerint felsőoktatási alapképzésre, osztatlan képzésre csak az a jelentkező vehető fel, aki legalább B2 szintű, középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

- A szekszárdi karra jelentkezők közel fele nem rendelkezik a szükséges nyelvvizsgával – hangzott el a sajtótájékoztatón. Az első tanfolyamokra 2019. szeptember 6-ig lehet jelentkezni. 

 

Annak érdekében, hogy a nyelvvizsga hiánya minél kevesebb fiatal esetében legyen akadálya a továbbtanulásnak, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara egy különleges nyelvtanfolyami akcióval kívánja segíteni azokat, akik a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni. A nyelvtanfolyamok helyszínei: Szekszárd, Pécs, Paks, Baja és Kecskemét.

A nyelvtanfolyamok angol és német nyelvű képzések. A paksi igényeket is szeretnék kielégíteni, mondta el Szécsi Gábor. Megemlítette, hogy Paksról orosz munkavállalók is szeretnék angol tudásukat továbbfejleszteni, az ő esetükben a képzés nyelve szintén az angol lesz, miután alapfokú nyelvismerettel már rendelkeznek.  

 

Csütörtök, pénteki és esetleg igény szerint hétvégeken, a munka mellett tanulók is bekapcsolódhatnak a nyelvi képzésekbe.

 

- Reményeink szerint ezzel az akcióval hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a karunkon 2020-tól továbbtanulni szándékozó fiatalokat a középfokú nyelvvizsga hiánya ne akadályozza meg terveik, álmaik megvalósításában – húzta alá Szécsi Gábor.

 

A dékán emlékeztetett arra is, hogy az intézmény egy másik szolgáltatása a Karrier pont, amelyben a hallgatókat a munkaerőpiaci helyzetekben segíti. Készségekhez és képességekhez juthatnak, az állásinterjúk, önéletrajzok elkészítéséhez, amelynek segítségével a tudás eladhatóvá válik. 

 

Újságírói kérdésre válaszolva az is elhangzott, hogy akik diplomájukat a nyelvvizsga hiányában eddig nem kaphatták meg, szintén jelentkezhetnek a nyelvtanfolyamokra. Mint mondta, a szekszárdi karon a végzettek mintegy egynegyede küzd ezzel a hátránnyal.

 

A sajtótájékoztatón az intézmény dékán-helyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy a kar meghosszabbított határidővel, szeptember 6-ig várja a jelentkezéseket az idei őszi félévben induló képzésekre. Dr. habil Koltai Zoltán szavai szerint a diplomások részére tervezetten elindulnak többek között a természetpedagógia, a pr. és szóvivő, kulturális rendezvényszervező, a borturizmus és borgasztronómia és a művelődésszervező okj-s képzések.

 

A nyelvtanfolyamok iránt érdeklődők a schmieder.reka@pte.hu e-mail címen, a 72/501-500/22531 telefonszámon szerezhetnek további információkat.


Képünkön: Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem, Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (PTE KPVK) dékánja és Dr. habil Koltai Zoltán dékán-helyettes (b-j.) szekszárdi sajtótájékoztatójukon, 2019. augusztus 27-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


x

Paksi Atomerőmű