Paks II. projekt a Város Napján, Szekszárdon
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Paks II. projekt a Város Napján, Szekszárdon

2019. augusztus 26. 13:17:11  nyomtatási kép


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. augusztus 26., hétfő - Szekszárd idén is megrendezte augusztus harmadik hétvégéjén a Szekszárd Város Napja című programsorozatot. Az első szekszárdi képviselő-testület 1905. augusztus 29-én alakult, erre emlékezve, ezúttal augusztus 24-én és 25-én kétnapos rendezvénysorozattal ünnepeltek a szekszárdiak. Ebben az évben a programok sorába a Paks II. Zrt. is bekapcsolódott. 

 

„A Paks II. Atomerőmű Zrt. rendszeresen jelen van a térség különböző rendezvényein, azért, hogy első kézből adjon tájékoztatást a Paks II. projektről. Célunk, hogy személyesen informáljuk a lakosságot az évszázad legnagyobb hazai beruházásról, illetve az új atomerőműi blokkok szükségességéről” – mondta Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

Ennek egyik eszköze a Társaság interaktív tájékoztató kamionja, amely 2009 óta járja az országot. Csak az eddigi nyári fesztiválszezonban mintegy 17 ezer fő látta a projektet bemutató interaktív, guruló kiállítást.

 

Emellett idén második alkalommal tekinthették meg az érdeklődők Paks Város Napján a Paks II. Zrt. tájékoztató tárlatait. Míg 2018-ban ezen a rendezvényen 1400 fő látta a kiállítást, akkor még csupán az interaktív kamionban, addig idén már csaknem 1600-an kaptak tájékoztatást a projektről a Társaság új, hexagon alapú sátrában és az interaktív kamionon, ugyanis mindkét kiállítóhely jelen volt az eseményen.

 

A Társaság most első alkalommal részt vett Szekszárd Város Napján, amelyet az első szekszárdi közgyűlés megalakulásának emlékére rendez meg az önkormányzat.

               

A Paks II. Zrt. hexagon sátrában egész nap várták az érdeklődőket a Társaság munkatársai. A sátorban minden fontos információ megtalálható a Paks II. projektről, Magyarország energia-felhasználásáról, a hazai energiamix alakulásáról.

 

Az érdeklődők, miután informálódtak, tesztelhették is tudásukat. Gyerekek és felnőttek is kipróbálhatták, mit tudtak meg a tervezett új atomerőműi blokkokról, helyes válasz esetén pedig ajándékot vehettek át.

 

A hexagon sátor legközelebb, augusztus 30-án Györkönyben várja majd az látogatókat.  Ezt követően augusztus 31-én Pakson, a Megyenapon, 2019. szeptember 13-14-ig a Kalocsai Paprika Fesztiválon, majd szeptember 20-22-ig a Dunaföldvári Szüreti Fesztiválon látogatható a sátor.  (X) +++x

Paksi Atomerőmű