EYBL torna, paksi megnyitó
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

EYBL torna, paksi megnyitó

2018. január 12. 19:57:28  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. január 12., péntek (PAKS-PRESS) – Ma hivatalosan is megkezdődtek az EYBL (European Youth Basketball League) utánpótlás sorozat paksi állomásának mérkőzései, a résztvevők között van az ASE U15-ös csapata is, macedón, szerb, cseh, finn és szlovák, valamit a Szolnok és a Nagyvárad csapata ellen is játszanak.

 

A játékok már elkezdődtek, a hivatalos, kora esti megnyitón Szabó Péter, Paks polgármestere, és Kovács Antal az ASE elnöke köszöntötte az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga A csoportjának résztvevőit. A megmérettetésen hét nemzet, nyolc U15-ös csapata mérkőzik egymással, köztük az Atomerőmű SE U15-ös együttese is.

 

Szabó Péter, a Paks-Press Hírügynökségnek adott rövid interjúban egyebek között elmondta, Paks, mint a „Nemzet Sportvárosa” cím birtokosa mindig is kiemelten kezelte a városban a sport ügyét, anyagi, erkörlcsi támogatását, beleértve az élsportot és a tömegsportot is.

 

– Szándékaink szerint is kívánatos, hogy a gyerekek jussanak minél több szerepléshez, ez a mostani torna is ilyen, lehetőséget kínálva arra, hogy az utánpótlás korosztály is időről-időre bemutatkozhasson – fogalmazott Szabó Péter.

Hozzátette, a város költségvetéséből több száz millió forintot fordítanak a sportra, és mint bebizonyosodott, érdemes, több sportágban is jönnek az eredmények, akár a nemzetközi színtéren is.

– Én magam is korábban kosárlabdáztam, elmondhatom, hogy valamikor Gulyás Róberttel együtt kezdtem, én abbahagytam, de ma is boldogan járok ki a mérkőzésekre, és a fiamat is magammal hozom.

 

Kovács Antal az ASE elnöke úgy vélekedett, hogy az élsporthoz akkor tudunk felzárkózni, ha látjuk, merre halad a világ, a tapasztalat-szerzés mellett a gyerekeknek mostani mérkőzések kihívást is jelentenek, és az sem árt, ha látják, a korosztályukban, hol tartanak mások.


– Nálunk, Pakson, a kisváros lét miatt kisebb a „merítés”, de az elmondható, hogy a legjobb 8-10 között mindig ott vagyunk, szinte minden korosztályban, és tény az is, most is vannak már látható tehetségek. A kosárlabdában egy-egy nagy mérkőzősen is lehetőséget kaptak fiatalok, amikor Teo Cizmic mester pályára küldi őket.

Kovács Antal emlékeztetett arra is, hogy a közönség is a fiataloknak jobban drukkol, szép példa erre, amikor egy-egy jó dobásnál „felrobban” a csarnok.

  

Az ASE vezetője röviden kitért arra is, hogy a kosárlabda szakosztály még nincs birtokában a 2018-as szerződésnek.

- Várjuk, hogy az atomerőmű továbbra is nyújthasson támogatást a csapatnak – fűzte hozzá.

 

Képünkön: az EYBL torna U-15-ös résztvevői a hivatalos megnyitón, az ASE csarnokban, 2017. január 12-én.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

x

Paksi Atomerőmű