Magyar gyerekek a Roszatom Iskolája thaiföldi táborában
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Magyar gyerekek a Roszatom Iskolája thaiföldi táborában

2017. december 19. 20:33:23  nyomtatási kép

 

Paks, 2017. december 19., kedd (PAKS-PRESS) – Hat magyar iskolás vett részt a Roszatom Iskolája nemzetközi táborában Thaiföldön. A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern által szervezett tábort decemberben tartották, Puket közelében.

 

 A Roszatom Iskolája táborban az Andaman-tenger partján hetven tizenegy-tizenhét éves gyerek vett részt Csehországból, Magyarországról, Indiából, Thaiföldről, Mongóliából, Vietnámból, Indonéziából és Oroszországból. A Roszatom partnerországaiból érkezett fiatalok megismerhették egymást, illetve a különböző népek kultúráját és hagyományait.

 

A szabadtéri foglalkozásokon megtanulhatták a különböző népek már-már elfeledett játékait. A mazsorettprogramban részt vevő fiatalok megtanulhatták a szabadidejük beosztását, megtapasztalhatták a csapatmunkát és az önkifejezés szabadságát. Volt rejtvényfejtő foglalkozás, „a matematikai skatulya”, a fotózás iránt érdeklődők a kísérleti fényképészeti foglalkozásokon profi fotósok segítségével tanulhatták meg, hogy mi szükséges egy jó fényképhez, csoportképhez. A tánckirándulás és a színházi performansz résztvevői olyan látványos show-műsort állítottak össze a táborozás végére, amellyel nemcsak társaikat, hanem felnőtt kísérőiket is meglepték.

 

A táborban nem volt egységes nyelv, ám az érdekes foglalkozásoknak köszönhetően nem voltak nyelvi akadályok. Sokak számára emlékezetes volt a Rejtélyes olimpia nevű játék, amelynek során a már jól ismert játékok szabályait menet közben is meg lehetett változtatni. A gyerekek tartottak Eurovíziós Dalfesztivált, színházi fesztivált „A világ kisgömböce” címmel, utaztak elefántháton, felkeresték „A Fekvő Buddha” templomát, megkóstolták a híres thaiföldi kék teát. Egyik nap, „A hallgatás napján” a felnőttek csak gesztusokkal és mimikával kommunikálhattak a gyerekekkel.

 

Vörös Péter, tizenhat éves kalocsai táborozó elmondta, hogy életre szóló élményeket szerzett, a tizenöt éves gerjeni Oláh Friderikának nagyon tetszett a csapat. Mindenki nagyon barátságos volt, nyitott és vidám. „Rengeteg különleges élményben volt részem, minden nagyon szép volt, jó és finom. Mielőtt elmentünk a táborba, azt a feladatot kaptuk a földrajzórán, hogy meséljünk Thaiföldről, amikor visszajövünk. Nagyon szívesen mesélünk élményeinkről a másik gerjeni résztvevővel, Farkas Nikolettel.”

 

A Roszatom állami atomenergetikai konszern által szervezett Roszatom Iskolája egyike a nemzetközi gyermekprojekteknek, amelyeknek köszönhetően a résztvevők képességeik fejlesztése mellett életre szóló élményeket szereznek és barátságokat kötnek. +++

x

Paksi Atomerőmű