Megújult utak a lakótelepen
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Megújult utak a lakótelepen

2017. október 20. 12:06:22  nyomtatási kép

Paks, 2017. október 20., péntek (PAKS-PRESS) – A lakótelepi aszfaltburkolatok megerősítéséről szóló szerződés teljesítésével elvégezte a kivitelező, Kétutas Kft. azt a munkát, amelyről 2017. augusztus 9-én kötött megállapodást az önkormányzattal. Ennek során megújult az Ifjúság, az Építők, a Barátság és a Kishegyi utak, utcák egyes részletei, illetve szakaszai.

 

Mint arról Hum Ferenc, a műszaki osztály vezetője újságírókat tájékoztatva az Ifjúság út felújított szakaszán, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola bejárata előtt beszámolt, a nettó 208 milliós, kizárólag önkormányzati forrásból elkészült útjavítás idején csak azért történtek fennakadások, mert az aszfalt lemarása után nem várt műszaki gondok jelentkeztek, volt ahol pályaszerkezeten is módosítani kellett. Ma, útátadót tartottak.

 

Az utak ilyen alapos felújítása általában 15 év tartamra szól, a Kishegyi út esetében, egy húszéves időszakot hagytunk magunk után. 

 

Hum Ferenc kitért arra is, a költségekben benne volt az is, egyes helyeken jól látható, szembetűnő útburkolati felfestések mellett a burkolatba prizmákat építettek, táblákat helyeztek ki. Ennek egyik jó példája a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Ifjúság úti bejárata, ezen többletköltségek megfizetése különösen ott indokolt, ahol a balesetveszély többször jelentkezik, mint átlagosan.

 

- A következő lépésben az óvárosi részben is lesznek útfelújítások, de már most az előkészítés időszakában is láthatók, a Pál, a Györkönyi utcák esetében is, hasonló gondok miatt a határidők módosítására lesz szükség – fogalmazott a műszaki osztály vezetője. 


Képünkön: a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Ifjúság úti bejárata, jól látható, szembetűnő útburkolati felfestések mellett, a burkolatba prizmákat építettek, táblákat helyeztek ki. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


x

Paksi Atomerőmű