A paksi atomerőmű bővítése is téma volt a balatonfüredi Infotér konferencián
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A paksi atomerőmű bővítése is téma volt a balatonfüredi Infotér konferencián

2017. október 20. 09:47:33  nyomtatási kép
 

Balatonfüred, 2017. október 20., péntek (PAKS-PRESS) – Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter előadásában biztonságosnak és szükségesnek nevezte az atomerőmű bővítését, a 8. Infotér konferencia csütörtöki zárónapján, Balatonfüreden.

 

- Az új blokkok a tervek szerint 2026-2027-ben lépnek kereskedelmi üzembe, biztonságosan és az ismert módszerek közül a legolcsóbban termelnek majd energiát – hangsúlyozta Süli János. Hozzáfűzte: az atomerőművek működéséhez is elengedhetetlen a megfelelő informatikai háttér. 


Erről azt követően beszélt, hogy Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a konferencián hangsúlyozta, a már megvalósult informatikai fejlesztések jól megalapozzák az e-közigazgatás jövő év eleji indulását.

 

Süli János az atomerőmű bővítéséről szólva kiemelte, hogy az erőművek által termelt olcsó energiával és a nyugati szintet közelítő bérekkel csábítsanak Magyarországra egyre több befektetőt. 


Felidézte: a Paksi Atomerőmű bővítéséhez szükséges engedélyek közül egyebek mellet megvan már az egyik legfontosabb, a környezetvédelmi engedély és folyamatosan tájékoztatják az érintett 41 települést. Bécsben, ahol a legaktívabbak voltak a bővítés ellenzői, közmeghallgatást tartottak.

 

Süli János hangsúlyozta: valóban létezik egy törésvonal az erőmű alatt, amelyről, időről időre hallani lehet, de ez nem rejteget semmilyen veszélyt sem most, sem később. Az atomerőművet úgy bővítik, hogy az esetleges külső és belső behatások ellenére is maximálisan biztonságosan működik majd - húzta alá.


- A bővítés eredményeképpen 10-11 ezer ember dolgozik majd az erőműben, ami területfejlesztést is generál a térségben - fűzte hozzá a miniszter a 8. Infotér konferencián.

 

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu.

x

Paksi Atomerőmű