A Csabai Kolbászfesztiválon Paks II. interaktív kiállítása
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A Csabai Kolbászfesztiválon Paks II. interaktív kiállítása

2017. október 19. 14:16:49  nyomtatási kép
 

Békéscsaba, 2017. október 19., csütörtök (PAKS-PRESS) - Két nagysátorban és két nagyszínpadon rendezik meg idén a 21. Csabai Kolbászfesztivált október 19. és 22. között a békéscsabai Sportcsarnok mellett.

A Fesztiválon jelen van a Paks II.-t és az atomenergiát bemutató tájékoztató kamion is. 

 

Az idén tavasszal került be a Magyar Értéktárba a Csabai Kolbászfesztivál, amelynek ezért a hagyományápolás, a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll a középpontjában.

Szombaton kolbásztöltő versenyt rendeznek, amelyre már több mint 750 csapat jelentkezett.

Az előzetes jelzések alapján száznál is többen neveznek a szárazkolbászok versenyére, és a vasárnapi bográcsos töltöttkáposzta-főző verseny is egyre nagyobb érdeklődésre tart számot.

Nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny sem, amelyen friss és füstre készített kolbászokkal versenyeznek a nevezők.

 

A fesztivál idei díszvendége Érd városa, ahonnan csaknem ötszázan érkeznek majd a rendezvényre, a kolbásztöltő csapat kapitánya a békéscsabai származású Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára.

A borrégiós vendég Érdhez kapcsolódóan idén az Etyek-Budai borvidék lesz, továbbá vendégként mutatkozik be a fesztiválon Ausztrália is, ahonnan egy bennszülött művészeti csapat, a Kommuri Performance Troup érkezik a békési megyeszékhelyre.

 

A 21. Csabai Kolbászfesztiválon fellép mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honey Beast. A Fővárosi Nagycirkusz is érkezik egy műsorral.

 

A belépődíjas rendezvényen lesznek gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, disznóvágás-bemutatók, kézműves vásár, és bemutatkozik a fesztiválon a Paks II. interaktív kiállítás is.

 

A Paks II.-t és az atomenergiát bemutató tájékoztató kamion negyedik alkalommal kereste fel a Csabai Kolbászfesztivált, ahol október 19-22. között várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállítás először 2013-ban járt a fesztiválon.

 

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója a helyszínen elmondta, hogy az interaktív kamiont 2009-es indulása óta eddig mintegy 280 ezren keresték fel.

A kommunikációs igazgató beszámolt róla, hogy a kamion szeptemberben a hazai radioaktívhulladék-kezelésben fontos szerepet betöltő térségeket felkeresve ellátogatott a Pest megyei Püspökszilágyra és a környező településekre, majd a Nyugat-Mecsekbe, illetve a Tolna megyei Bátaapátiba és környékére.

 

A kiállítás október 2-án észak-magyarországi körutat kezdett, amely során Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék 5000 főnél nagyobb lélekszámú településeire látogat.

Az érdeklődők a kiállításon interaktív táblák, rövidfilmek, fotógalériák, gazdagon illusztrált szövegek és 3D szoftver segítségével ismerhetik meg a Paks II. beruházást és az atomenergiát.

 

A rendezvény részletes programja www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon érhető el. +++

 

x

Paksi Atomerőmű