Horváth Zoltán paksi ingatlanokat őrizne meg köztulajdonban
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Horváth Zoltán paksi ingatlanokat őrizne meg köztulajdonban

2015. december 04. 09:51:03  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. december 4., péntek – Többek között nehezen pótolható, valószínűleg vissza nem szerezhető, a belvároshoz tartozó, de egyelőre lepukkant állapotban lévő ingatlanok eladását szeretné megakadályozni Horváth Zoltán, a paksi önkormányzat jobbikos képviselője.

 

Az ilyen ingatlan a volt SZTK, ma orvosi ügyelet épülete lenne szavai szerint az egyik ilyen „áldozat”. Ma reggel tartott sajtótájékoztatóján elmondta, ismeretei szerint vállalkozók, vagy befektetők szemelnek ki a városban olcsón megszerezhető ingatlanokat, majd vételi ajánlatot tesznek az önkormányzatnak.

 

Horváth az ingatlan-spekulánsoktól mentené elsősorban a frekventált területeken található, mára meglehetősen rossz állapotba került épületeket, mert mint mondotta, ha másoknak megéri az ilyen üzlet, akkor az önkormányzatnak is megérné. Ha az önkormányzat eddig hagyta lepusztulni az épületeket, ez nem jelenti automatikusan, hogy a továbbiakban el is kótya-vetyélje. A leendő vevők között paksi és nem paksi vállalkozók, személyek vagy üzleti érdekeltségek vannak.

 

Eddig csak kijelölési határozat történt, az eladásról még nem született önkormányzati döntés. Horváth Zoltán azt mondta, a felvetéssel, hogy ne értékesítsék ezeket az ingatlanokat, most még egyedül van, de szeretné képviselő társait is meggyőzni arról, hogy az épületeket ne eladják, hanem újítsák fel és az önkormányzat hasznosítsa azokat. Erre a megfelelő források az önkormányzatnál rendelkezésre állnak, tekintettel a költségvetés tetemes bevételeire, vagy éppen a most megemelt építményadóra, mint forrásra.

 

A kijelölt ingatlanok között van még egyebek között a Villany utcai fürdő egykori épülete, a tüdőgondozó is. +++

x

Paksi Atomerőmű