Jótékonysági rendezvény a Gastroblues lemezbemutatón
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Jótékonysági rendezvény a Gastroblues lemezbemutatón

2015. december 03. 21:18:09  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. december 3., csütörtök  - Zenei és gasztronómiai élmények mellett jótékonysági célokat is szolgál a 23. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál lemezbemutatója, amelyet szombaton rendeznek a Dunakömlődi Faluházban.

 

A lemezbemutató 2005, a külhoni magyarok honosítását nem támogató népszavazás első évfordulója óta minden évben a határon túl élő magyarok előtt tiszteleg és őket kívánja segíteni. A már hagyományos jótékonysági tombola mellett Süli János, Paks polgármestere kezdeményezésére ezúttal árverés is lesz: a Ferencváros és Paksi FC labdarúgói által dedikált labdákat és mezeket viszik kalapács alá.  

A bevétellel Paks Kárpátalján fekvő testvérvárosa, Visk magyar gyermekeinek karácsonyát teszik gazdagabbá.

 

Az idei fesztivál templomi koncertjei és a főzőverseny kóstolójegyeiből befolyt bevételét Visknek adományoztuk. A korábbiaknál magasabb összeg, több mint egymillió forint gyűlt össze. Abban bízom, hogy a lemezbemutatón is sikerül rekordot dönteni - mondta a fesztiváligazgató.

 

Két dvd készült a 23. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválról, amelyet júliusban rendeztek Pakson. Egyik lemezre a magyar, a másikra a külföldi előadók koncertfelvételei kerültek, valamint interjúk a zenészekkel, résztvevőkkel, mecénásokkal.

Gárdai György fesztiváligazgató elmondta, kivételes anyaggal rendelkeznek, hiszen az eddigi összes, azaz huszonhárom fesztivál teljes anyagát rögzítették. "Haszontalan hobbi a mai világban lemezt megjelentetni, de mi így őrizzük az utókornak a kivételes élményeket, pillanatokat" - fogalmazott.

Megismételhetetlen felvételek is születtek: két világsztárról, a Deep Purple egykori orgonistájáról, Jon Lordról és Noel Redding basszusgitárosról például a paksi fesztiválon készült életük utolsó felvétele - tette hozzá.

A lemezbemutató hasonlóan a Gastroblues Fesztiválhoz házasítja a zenét és a gasztronómiát. Mások mellett lesz Ismerős Arcok koncert, fellép a Tűzkerék xT és a Varga János Mediterrán Combo.

Zenéjük mellé kiváló ételeket, italokat kínálnak a házigazdák. (MTI).

 

Képünkön: Jon Lord /j.1./ (1941. június 9. – 2012. július 16.) angol Hammond-orgona játékos és zongorista. 1967-től Deep Purple. Jon Lord Blues Project: Paks, Gastroblues, 2011. július 2. (Az utolsó felvétel.)

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű