Együttműködés Tolna és Voronyezs megyék között
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Együttműködés Tolna és Voronyezs megyék között

2015. november 26. 07:05:54  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Moszkva, 2015. november 26., csütörtök - Széleskörű együttműködési megállapodás született az oroszországi Voronyezs megye kormánya és a Tolna Megyei Önkormányzat között. Az erről szóló Memorandumot Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke és Alexej Gorgyejev, Voronyezs megye kormányzója, a X. Jubileumi Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd-fórumon írta alá, Moszkvában.


E partnerség is hozzájárul az orosz-magyar kapcsolatok erősítéséhez, amelynek egyik legfontosabb és legaktuálisabb eleme az atomerőművi blokkok építését előirányzó megállapodás – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás.

Voronyezs megye kormányzója, Alexej Gorgyejev rámutatott: a széleskörű együttműködés jelentősen előre lendítheti kapcsolatainkat, ami kölcsönös haszonnal jár.


Az együttműködés kiterjed az ipar, a mezőgazdaság, a közlekedés és kereskedelem; tudomány, technika és egészségügy; kultúra és művészet; a turizmus; az oktatás és a sport; az ifjúságpolitika, valamint az ökológia területeire, a partnerség megvalósulási formái lehetnek a kiállítások, konferenciák, kerekasztal fórumok. 


Hasonló orosz-magyar együttműködési megállapodások már születtek korábban. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulásban (TEIT) részt vevő települések közül Paks Novovoronyezzsel, Gerjen pedig Desznogorszkkal kötött testvérvárosi kapcsolatot. 

A megyék között korábban Kurszk és Baranya lépett kapcsolatra.


Képünkön: Fehérvári Tamás /b./ és Alexej Gorgyejev kézfogása a Memorandum aláírása után.  +++

x

Paksi Atomerőmű