Hirt Ferenc: kiállunk a paksi bővítés mellett
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Hirt Ferenc: kiállunk a paksi bővítés mellett

2015. november 25. 12:14:54  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. november 25., szerda - Sajnálattal értesültünk arról, hogy az Európai Bizottság, többek között egy magyar európai parlamenti képviselő indítványára, hátráltatni igyekszik a Paks II. építésével megvalósítani tervezett atomerőművi kapacitás fenntartást célzó beruházást - írja Hirt Ferenc paksi országgyűlési képviselő ma kiadott közleményében.

 

Hirt Ferenc leszögezi, hogy ez a beruházás hosszú távon biztosítana olcsó áramot az ország számára, így az a politikus, aki nem támogatja a bővítést, a lakossági áramárak emelkedéséért száll síkra, növelné az állampolgárok rezsiterheit.

A képviselő a közleményben felidézi, hogy az építkezést az Országgyűlés 2009-ben konszenzussal hagyta jóvá, valamint a helyi lakosság a tájékoztató fórumokon támogatását fejezte ki a tervek iránt, így érthetetlen számunkra egyes politikai szereplők gáncsoskodása. Nem csak az ország közös érdekei ellen munkálkodnak, de Paks városának és a környező, a Duna két partján elhelyezkedő települések jövőjét áldozzák fel azok, akik ideológiai indíttatásból, a realitásokat figyelmen kívül hagyva akadályozzák az ország energiabiztonságának szilárdítását.

Nem lehetnek illúzióink azt illetően, hogy a beruházás esetleges elmaradása a 2030-as évektől növelné a térségben a munkanélküliséget és csökkentené az életszínvonalat.

 

- A Fidesz paksi szervezete és személy szerint én, mint a Paks központú választókerület országgyűlési képviselője, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az új blokkok építése időben elkezdődjön – áll Hirt Ferenc közleményében. +++

x

Paksi Atomerőmű