Nyolcszáz gyermek boldogsága
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Nyolcszáz gyermek boldogsága

2015. november 19. 13:53:56  nyomtatási kép

Budapest, 2015. november 19., csütörtök - (PAKS-PRESS) - Összesen 102 millió forint adományt adott át az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. által, sorrendben nyolcadik alkalommal megrendezett Élménynapon, amelyen mintegy 800 hátrányos helyzetű, beteg kisgyermek legszebb napját szervezték meg. A legnagyobb összeget, hetven millió forintot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület kapta.

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. Élménynapját a budapesti Millenáris parkban, amelynek misszióját évekkel ezelőtt az adta, hogy a beteg kisgyermekek legalább egy nap erejéig ne gondoljanak problémáikra és egy feledhetetlen élményben lehessen részük.

Az idei Élménynapra közel 800 tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyermek érkezett, közel 500 kísérővel.

Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. képviseletében Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója, Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója és Major György, az MVM Partner Zrt. értékesítési üzletágvezetője adta át tíz beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézményeknek és alapítványoknak az összesen 102 millió forintnyi adományt.


Mint Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója elmondta, az MVM kiemelt gazdasági szerepe mellett társadalmilag is fontos küldetésnek tekinti, hogy komoly figyelmet fordítson a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására.

Az Élménynapon a cég közel száz önkéntes munkavállalója gondoskodik arról, hogy a gyermekek és családtagjaik legalább egy napra megfeledkezzenek problémáikról és tényleg a kicsik legszebb napjává váljon ez a rendezvény.

Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója többek között azt hangsúlyozta, hogy már az elmúlt években már több százmillió forinttal támogatták azokat az alapítványokat, amelyek emberfeletti munkát végeznek a sérült és hátrányos helyzetű gyermekekért.


A tíz szervezet többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alaptevékenységük fenntartására fordítja majd ezt az összeget.


Adományban részesült: Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Motiváló Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS Gyermekfalú Magyarországi Alapítványa, a Bethesda Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati klinika valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület. 


Képünkön: közös fotón. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

 

x

Paksi Atomerőmű