Pakson is megerősítik a biztonsági intézkedéseket
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Pakson is megerősítik a biztonsági intézkedéseket

2015. november 14. 15:33:19  nyomtatási kép

Budapest/Paks, 2015. november 14., szombat (PAKS-PRESS) – Pakson is megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket, az követően, hogy magyarországi biztonsági intézkedésekről döntött a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja a párizsi terrortámadás miatt összehívott szombat reggeli ülésen.


Ezen az ország biztonságáért felelős szervezetek vezetői mellett részt vett Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter is. A döntésekről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: Magyarország védelmét meg kell erősíteni, ahogyan azt az Európai Unió más országaiban is teszik.

 

Tájékoztatása szerint az úgynevezett B szintű terrorfenyegetettség - amelyet a korábbi belgiumi merénylet után már életbe léptettek - emelt szintű rendszerét vezetik be.

A megerősített biztonsági intézkedések lényegi eleme a rendőri jelenlét jelentős növelése közterületeken és kiemelt létesítményeknél - például a repülőtéren és a paksi erőműnél - egyaránt.


Szigorítják a határok ellenőrzését és a büntetés-végrehajtási intézményekben a felügyeletet - közölte a főtanácsadó. Bakondi György azt is mondta, továbbra sincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség érné.

A belbiztonsági főtanácsadó egyúttal arról is tájékoztatott, hogy zajlik egy jogi munka, amely napirenden lesz már a szerdai kormányülésen. Ennek alapján a terrorfenyegetettségekkel kapcsolatos intézkedések új rendszerét vezetnék be.

Orbán Viktor miniszterelnök hozzátette: jelenleg nem áll rendelkezésünkre olyan adat, ami közvetlen terrorveszélyt jelezne, de ez bármikor megváltozhat. Abszolút biztonságos helyzet nincs, a körülményekhez képest lehetséges legnagyobb biztonságot kell megteremtenünk - mondta a miniszterelnök.

 

Volent Gábor a paksi atomerőmű biztonsági igazgatója szombat délután a Paks-Press Hírügynökségnek elmondta: a magyar atomerőmű védelmi szintje eddig is magas volt, az emelt szintű rendszer bevezetése, jól lehet a külső szemlélő számára nem látványos, de a biztonságért felelős szervezetek, személyek teszik a dolgukat, ez elsősorban az óvatosságról és a megelőzésről szól.


Volent Gábor ugyanakkor hangsúlyozta, nincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországot, vagy Paksot konkrét terrorfenyegetettség veszélyeztetné. +++

x

Paksi Atomerőmű