Az MVM a FŐGÁZ kisebbségi tulajdonosa
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Az MVM a FŐGÁZ kisebbségi tulajdonosa

2014. április 15. 09:50:23  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2014. április 14-én kifizette a FŐGÁZ Zrt. kisebbségi részvénycsomagjának szerződésben rögzített 41 milliárd forintos vételárát az RWE részére, ezzel a fővárosi gáztársaság 49,83%-os részvény adásvételi tranzakciója lezárult.


A finanszírozáshoz szükséges forrásokat az MNV Zrt. bocsátotta az MVM Zrt. rendelkezésére. A FŐGÁZ Zrt. új igazgatóságai tagjává nevezték ki Dr. Laczó Sándort, Králik Gábort és Dr. Cseh Tamást, míg a felügyelő bizottság új tagjává választották Kóbor Györgyöt és Kiss Csabát. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték.

 - Az MVM Csoport az utóbbi három évben felkészült, hogy jelentős szerepet vállaljon a földgázpiacon, ma a gázüzletág szinte minden jelentős szegmensében képviselteti magát, a vertikális értéklánc az infrastruktúrától a kereskedelemig, és a tranzakció eredményeként az egyetemes szolgáltatásig terjed – mondta Horváth Péter, az MVM Zrt. vezérigazgatója.


Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az RWE Gas International N.V. 2013. december 18-án írta alá a részvény adásvételi szerződést.

Az MVM Zrt. közgyűlésének korábbi döntése értelmében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mint az MVM Zrt. legnagyobb tulajdonosa, a Magyar Állam képviseletében 41 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt nyújtott a tranzakció teljes körű finanszírozásához, amelyet az év folyamán tulajdonosi tőkeemelésből refinanszíroznak.

 

A tranzakció zárásával párhuzamosan megkezdődnek a tárgyalások a FŐGÁZ Csoport Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában álló 50 százalék + 1 darab "A" sorozatú részvénycsomagjának, illetve 1 darab "B" sorozatú részvényének megvásárlásáról is.

 

Képünkön: Horváth Péter, az MVM Zrt. vezérigazgatója.


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

 

 

 

 

x

Paksi Atomerőmű