Rövidesen nyit a gyógyfürdő
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Rövidesen nyit a gyógyfürdő

2014. április 09. 20:23:14  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Várhatóan április 14-én nyitja meg kapuit a tervezett teljes nyitvatartási időben a nagyközönség előtt a Paksi Gyógyászati Központ, amennyiben a beteg terheléses próbaüzem alatt jelentősebb műszaki vagy vízminőségi problémák nem merülnek fel - tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget dr. Bodnár Imre igazgató főorvos.


A Paksi Gyógyászati Központban, a gyógyfürdő épületében március közepén elkezdődött a beteg terheléses próbaüzem. A Központi Rendelőintézet épületéből a gyógyfürdő épületébe költözött a reumatológia, az ortopédia, az urológia és a gyermek pulmonológia. A Barátság u. 2. szám alól, a II. sz. Rendelőintézetből ugyancsak a gyógyfürdő épületébe költözött a bőrgyógyászat, és fizioterápia, továbbá a III. sz. Rendelőintézetből, a Deák Ferenc u. 7. szám alól a gyógytorna is itt várta már a betegeket.


Az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint a gyógyvizes gyógymedencét és a masszázsokat a 14 év alatti gyermekek kivételével bárki igénybe veheti, azonban egyes kezeléseket csak orvos írhat fel.

Dr. Bodnár Imre szavai szerint a szakorvos által felírt fürdőgyógyászati kezeléseket az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) részben megtéríti. Ha a beteg jogosult az OEP-finanszírozott kezelésre, akkor az orvos felírja azt, ha nem jogosult, attól még az orvos felírhatja az adott kezelést, de ez esetben a teljes árat kell fizetnie a betegnek.


A gyógyfürdőben orvosi javaslat nélkül a gyógyvizes medencefürdő, masszázsok, aromaterápiás fürdők, vitálpakolások, különféle tornák vehetők igénybe, a szolgáltatás teljes árának megfizetésével. Ezeket nem az orvos írja fel és az OEP sem finanszírozza.


Az OEP finanszírozott fürdőgyógyászati ellátások közül legfeljebb négy különböző fajta rendelhető, ellátás fajtánként maximum 15 alkalomra; baleseti vagy műtéti utókezelés esetén legfeljebb 20 alkalomra.

A betegség jellegétől függetlenül naptári évenként összesen két kúra vehető igénybe az OEP által finanszírozottan. Amennyiben a beteg beutalóval nem rendelkezik, és nem kúraszerű ellátást kér, a gyógyfürdő szakorvosa indokolt esetben fürdőgyógyászati rendelési időben kezelőlapot adhat; ezekre a kezelésekre teljes árú térítési díjat kell fizetni.

A felnőtt fürdőbelépő ára 1300, a diákoké, nyugdíjasoké 1000 Ft, ez 4 órás tartózkodásra jogosít. Csoportos fürdőbelépő 10 főtől váltható, ez esetben 1000 illetve 800 Ft-ot kell fizetni. Lehet 10, 20 alkalmas bérletet is váltani, melyek teljes ára 10.000 illetve 19.000 Ft, az éves bérlet felnőttek számára 55.000 Ft-ba kerül, ez korlátlan belépésre jogosít.

OEP támogatással, kizárólag vénnyel és két kezelőlappal igénybe vehető szolgáltatások közé tartozik a gyógyvizes gyógymedence, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs és víz alatti csoportos gyógytorna igénybevétele, a gyógymedence kivételével valamennyihez időpontkérés szükséges és alkalmanként  250 – 400 Ft. közötti térítési díjat kell fizetni az igénybevételükért az OEP támogatáson kívül.


A teljes áras gyógyászati szolgáltatások (például orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, elektroterápia, lézer kezelés, súlyfürdő, Bemer terápia, stb.) árai 1500-3800 Ft. között mozognak. A víz alatti- és száraz tornákért 600-3000ft közötti összeget kell fizetni. Ezek elszámolhatóak egészségpénztárra.

Az ultrahangos zsírbontás, cellulitis kezelés, frissítő kezelések, aromaterápiás fürdők - az orvosi gyógymasszázsok (melyeket illetékes szakorvos írhat fel) kivételével -,  a többi masszázsfajta ára 2500-5000 Ft. között mozog, amelyek egészségpénztárra nem számolhatók el.

 

- A paksi gyógyvíz sós fürdő, mely bőr hőmérsékletét emeli, a felületi erek kitágulnak, a helyi anyagcsere javul, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatású, az immunrendszert hosszú ideig aktivizálja, hámoldó hatása van. Javasolják nőgyógyászati, urológiai gyulladások, krónikus degeneratív mozgásszervi megbetegedések, lágyrész-reumatizmus esetén, spondylosisban szenvedőknek, psoriasis, akne, seborrhea kezelésére - tájékoztatott dr. Bodnár Imre. +++

x

Paksi Atomerőmű