Szarajevó: négy érem a paksi judósok eredménye
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Szarajevó: négy érem a paksi judósok eredménye

2014. március 31. 16:38:51  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) - Magyarország négy paksi éremmel harmadik lett; kitettek magukért az Atomerőmű SE judósai a hétvégi Európa-kupa viadalon Szarajevóban: Hangyási László tanítványai két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel a harmadik helyet szerezték meg Magyarországnak a verseny éremtáblázatán - közölte a judoinfo szakportál.


Huszonkét ország kétszázhetvenkét versenyzője lépett tatamira, a mieink közül hat paksi judós, valamint az UTE színeiben szereplő Gorjánácz Zsolt indult a boszniai tornán.

 

 A 81 kilogrammosok között Csoknyai László ezúttal feltartóztathatatlan volt. Londoni olimpikonunk szerb, szlovén, orosz, osztrák és német ellenfelét egyaránt legyőzve szerezte meg az aranyérmet, „Csoki” Prága, Belgrád és Pozsony után immár egy negyedik európai fővárosban is nyert Ek-viadalt.


A nehézsúlyúak között a vb-ezüstérmes Bor Barna alaposan felkészülhetett az orosz judósokból, lévén, hogy egy szerb és egy bosnyák versenyző legyőzése mellett három oroszt – Biszultanovot, Kapcevet és Volkovot – is elintézett, így megérdemelten került a nyakába az aranyérem.

 

 A 100 kilogrammosok versenyében Cirjenics Miklós osztrák, ausztrál, szerb és brit judós skalpját is begyűjtötte, egyetlen vereségét – még a negyeddöntőben – a brit Awiti-Alcaraz ellen szenvedte el, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

A 73 kilogrammos Kiss Norbert remekül kezdett, montenegrói, szerb és svájci ellenfelét is ipponnal legyőzte menetelt az elődöntőig, ám ezek után két vereség következett, így a paksi reménységnek be kellett érnie az ötödik helyezéssel.


 A nőknél egy magyar induló volt, a 48 kilogrammos Pupp Réka személyében: a döntőig belga és olasz kihívóját is ipponnal győzte le, a fináléban azonban a szerb Nikolics jobbnak bizonyult, így a fiatal paksi judoka ezüstérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetésnél.

 

Az Európa-kupa viadal éremtáblázatán Franciaország szerezte meg az első helyet (5 arany, 2 ezüst, 1 bronz), a második Nagy-Britannia (2, 1, 4) lett, míg a harmadik helyen a házigazda Bosznia-Hercegovina és Magyarország osztozkodott (egyaránt 2, 1, 1).

 

Képünkön: Pupp Réka ezüstérmet szerzett.

Fotó:

http://www.eju.net/media/?action=media&mode=showPhotoBig&eventId=1659&index=115&id=1659


+++
x

Paksi Atomerőmű