Pupp Réka ötödik cselgáncsban

2021-07-25 12:03:09


 

TOKIÓ 2020 – Judó

 

(PAKS-PRESS) Tokió/Paks, 2021. július 25., vasárnap – Pupp Réka küzdelme Angelica Delgadó ellen az  ötvenkét kilogramosok versenyében. Az olasz Odett Giuffrida ellen veszített és ezzel az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián.

 

Pupp Réka előbb óriási bravúrral nyolcaddöntőbe jutott a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. A magyar versenyző később még egy meccset vett sikerrel, majd a negyeddöntőben kikapott, így a vigaszágra került, ahol dél-koreai ellenfelét legyőzve a bronzéremért léphetett tatamira, amelyet olasz riválisa ellen nagy küzdelemben elveszített.

 

„Mindent megteszek, hogy a legjobb legyen a vége. Magamra fogok figyelni, hogy azt tudjam nyújtani a judoban, amit tudok és akkor nem lesz gond" – nyilatkozta Pupp a harmadik helyért vívott küzdelem előtt az M4 Sportnak.

 

Az idei Eb-n bronzérmet szerzett judoka ellenfele az olasz Odette Giuffrida volt, aki ugyanezen a versenyen ezüstérmes lett, nem mellesleg egy évvel korábban, 2020-ban meg is nyerte az Európa-bajnokságot.

 

A mérkőzést az olasz kezdte aktívabban, aminek az lett a következménye, hogy még nem telt el két perc és a bíró megintette Puppot. Mindkét versenyző próbálta feltörni a másik védekezését, de ez a négy perces alapidőben nem sikerült, így jöhetett a "golden score", azaz az aranypont. Sajnos itt Giuffrida alig félperc alatt eldöntötte a bronzérem sorsát és egy ipponnal verte Puppot, aki így az előkelő ötödik helyen végzett az olimpián.

 

„Bíztam benne, hogy amit elvégeztünk munka, így tud jönni. Most még csak a keserűség van bennem, mert a harmadik helyért mentem, de ez biztos változni fog majd a napokban." – nyilatkozta Pupp a harcot követően az M4 Sportnak. (ORIGO - Fotó: afp) +++