Hétvége: tömeges oltás Pakson

2021-03-22 18:10:21


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. március 22., hétfő – Az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap, több mint 1300 embert oltottak be a paksi Gyógyászati Központban – hangzott el a Városházán tartott tájékoztatón, hétfőn.

 

Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos a két nap tapasztalatait ismertetve elmondta, hogy az intézményben első alkalommal tartottak kétnapos, hétvégi oltást, amelyhez az önkormányzat jelentős adminisztrációs segítséget nyújtott. Továbbra is részt vesznek hivatali dolgozók az oltandók szállításában, az oltópontokra való eljutásban. Szekszárdra első és második alkalommal oltakozókat is vittek ezekben a napokban.

 

A paksi Gyógyászati Központ hatvan egészségügyi dolgozó részvételével oltott a hétvégén, az ilyen méretű, első tömeges oltásnak tekinthető feladatról szóló tapasztalatokat összegezve elhangzott, hogy alapjában zökkenőmentes volt, jóllehet, hogy az esetleges várakozás miatt a kezdetekben volt némi elégedetlenség.

Szabó Péter felidézte, hogy szombaton hivatalába kapott egy levelet, amelyben valaki köszöntet mondott az oltásért, elégedettségét fejezte ki, de a lakosság többsége is elégedett volt – mondta el.

 

Paks polgármestere köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak és kérte, hogy mindenki regisztráljon, oltassák be magukat.

 

Dr. Bodnár Imre főigazgató szavai szerint a Gyógyászati Központban az elmúlt hétvégén öt oltóponton oltottak, a földszinten és az emeleten is folyamatos volt az oltakozók fogadása. Az adatokat sorolva hétfői tájékoztatóján felidézte, hogy több mint 1370 embert oltottak be szombaton 750, illetve vasárnap 610 feletti számban, az oltóanyag részben Pfizer-BioNTech-vakcina és orosz Szputnyik V volt. 

Elégedettségének adott hangot, hogy az oltakozók többsége már előre kitöltött nyilatkozattal érkezett. - Akinek nem volt, annak a kitöltésben segítettek – fűzte hozzá. A felkészültségre jellemző volt, hogy a sürgősségi ellátást is biztosították, de egy esetben sem volt rá szükség.

 

A hétvégét megelőzően, pénteken 150 oltást hajtottak végre, ma kora délutánig 174 oltás történt a paksi Gyógyászati Központban.

 

Képünkön: Oltásra várakozók vasárnap a Gyógyászati Központ bejáratánál. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++