Változások a Szentháromság tér átépítése miatt

2021-02-15 14:09:46


 

A tér rekonstrukciós munkáiról egyeztettek a Városházán

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. február 15., hétfő – Március első napjától jelentős változások lesznek a Szentháromság tér és környéke forgalmi rendjében, a kivitelező vállalkozás figyelembe veszi a Bezerédj iskola oktatási rendjét, a földhivatal továbbra is fogadja majd ügyfeleit - tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget a körzet képviselője az érdekeltek Városházán tartott egyeztető tárgyalása után, hétfőn.

 

Pálmai Klára emlékeztetett arra, hogy márciusban kezdődő munka egybeesik az általános iskola második féléves tanítási idejének szinte teljes egészével, a bontás zaja minden valószínűség szerint zavarja majd az oktatást. Ezért kérték, hogy a kivitelező a délutáni órákban végezze el a nagyobb zajjal járó feladatokat.

 

Ugyancsak gondot jelenthet majd a tér átépítése miatt a közlekedés rendjében történő változások, amelyek szintén érinti a gyermekek iskolába járását. A kialakult szokások szerint a gyerekek egy jó részét autóval hozzák-viszik a szülők az iskolába, a tér lezárása azonban elkerülhetetlen. Ebből következik, hogy lesz leálló hely, de nagyon szűkös mozgástérrel.

 

A téren csak gyalogos forgalom lesz – a felsoroltak a szülők eddig megszokott gyakorlatán is majd változtatásokat kell, hogy hozzanak. A hivatal, a sajtó a honlapok részletezik majd az új forgalmi rendet, de kiadványokon keresztül is tájékoztatják a lakosságot, valamint az iskolát érintő részletekről írásban küld ismertetőt az igazgató - mondta el a képviselő.

Hozzátette, hogy a nehéz, de nem megoldhatatlan változások egyeztetésében segítő, koordináló szerepet is vállal.

 

- A körzet lakosságának meg kell szoknia majd a forgalmi változásokat. A tervezet 180 napban jelöli meg az építkezés idejét, de figyelembe véve az iskola miatt várható építkezési és közlekedési korlátozásokat, lehetséges határidő kitolásra is számítani kell – húzta alá Pálmai Klára.

  

A téren elbontják a dombot és a Tom Market épületét, ezen a helyen 12 férőhelyes parkolót építenek. Az üzletet elköltöztették egy közeli épületbe.

 

Az környező utcák forgalmi rendjében lényeges változások várhatók. Már az előzetes egyeztetésen elhangzott, hogy a február 22-ei munkaterület átadását követő napokban megváltozik az Anna, az Öreghegy, a Petőfi és a kapcsolódó utcák közlekedési rendje, valamint változás lesz a busz közlekedésében, az Üstökös utcában.  

 

Pálmai Klára arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosság fegyelmezett és türelmes magatartására elengedhetetlenül szükség lesz az építkezés ideje alatt.

Pakson ez a második nagyforgalmú tér átépítés az utóbbi két évben.

 

Képünkön:

A Szentháromság tér rekonstrukciós munkáiról egyeztettek a Városházán

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. február 15., hétfő – Pálmai Klárának, a körzet képviselőjének jelenlétében Szentháromság tér rekonstrukciós munkáiról egyeztetnek az érdekelt felek képviselői a Városházán, 2021. február 15-én. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++