Polgármesteri döntések

2020-12-10 15:28:52(PAKS-PRESS) Paks, 2020. december 10., csütörtök - Közbeszerzési tervet módosított, az E-buszok januártól érvényes menetrendjét határozta meg és elfogadta a hivatal munkájáról szóló beszámolót Szabó Péter polgármester, aki a járványügyi helyzetre tekintettel egyben a képviselő-testületi jogokat is gyakorolja. A döntésekről a televízió kamerái előtt számolt be Szántó Zoltán alpolgármester társaságában, szerdán.  

 

A 2020-as közbeszerzési terv újabb módosítását Szabó Péter azzal indokolta, hogy az elektromos buszokhoz kapcsolódó járműtelephez vezető út és a szervizcsarnok eszközbeszerzésére indul az eljárás, valamint az ebrendészeti telep kialakításának első üteméhez szükség mutatkozik a változásokra.  

A tíz busz munkába áll januártól, ehhez menetrend készült egy munkacsoport közbenjárásával, és megállóhelyeket alakítottak ki. Fontos tétel, hogy az eddig „fehér foltnak” számító utcákat is bekötik és a járatsűrűség is javul. A jegyárakon és a bérletárakon nem változtatnak, jóllehet a közösségi közlekedés minősége jelentősen javul majd. Az új menetrend a következő héten megismerhető lesz az online vagy nyomtatott felületeken egyaránt.

 

Paks térségében az M6-os autópálya és a 6-os főút között megépül egy összekötő út, ehhez a helyi építési szabályzat is módosul, az első feladat tervezését a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. valósítja meg közel 90 millió forintból. A mintegy három kilométer hosszú, 2x1 sávos 6237-es közút az atomerőmű bővítésének előkészületi munkáit érintő feladat.

 

A hivatal munkarendje változott, a földszinten kialakított térben intézhetik az ügyfelek ügyes-bajos dolgaikat, továbbá az online térben is intézhetők ügyek – mondta el Szántó Zoltán, aki arról is szólt, hogy önkormányzat a következő évben nem emeli a lakbéreket. A lakásrendeletben korábban csak az inflációs mértékkel két-három százalékkal emeltek. A településképi arculati kézikönyvet is elfogadta a polgármester és oka vesztett építési tilalmakat törölt.

 

Az Életfa Idősek otthonában új vezetőt neveztek ki Ferenczi Ildikó személyében. Megbízatása januártól öt évre szól. Elhangzott az is, hogy az otthonban nem romlott a helyzet, a fertőzés negyven esetben lett korábban pozitív, az idősek állapota nem romlott. Jelenleg 13 munkatárs segíti a benti dolgozók munkáját.

 

Az intézményi tesztek az országos átlagnak felelnek meg, de örvendetes, hogy a paksi részvételi hajlandóság magasabb volt, mint más településeken. - Az óvodák működnek, az iskolákban azonban van még érintett osztály – hangzott el. +++