Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

2020-09-25 13:09:20


 


 

Megújult internetes felületen lehet jelentkezni októbertől a Paks II. Zrt.-hez. Az új karrierportálon lehet konkrét ajánlatra jelentkezni megismerve annak minden részletét, feltételét, illetve fel lehet tölteni az önéletrajzot egy, az álláskereső végzettségének, tapasztalatainak megfelelő későbbi ajánlat reményében. Bognár Péter humán erőforrás igazgató kiemelte: minden pályázat státusza precízen nyomon követhető.

 

Saját informatikai rendszerre állt át idén februárban a Paks II. Zrt. – A rendszer jól működik, az elmúlt hónapok igazolták, hogy a segítségével a társaság dolgozói home office-ban is teljes értékű munkát tudnak végezni. Az átállás a pozitív tapasztalatok mellett feladatokat is hozott magával. Így például az alapoktól újra kellett alkotni cégünk karrierportálját – vázolta Bognár Péter.

A Paks II. Zrt. humán erőforrás igazgatója szerint ez egyébként is időszerűvé vált, hiszen új fázisba lép a projekt, elkezdődik a létesítési, majd pedig az üzemeltetési szakasz, ami nagyobb létszámot igényel, azaz a következő időszakban megsokasodnak a betöltendő pozíciók a Paks II. Zrt.-nél.

 

– A szolgáltató, illetve cégünk több szakterületének közreműködésével olyan rendszert alakítottunk ki, ami korszerű, eleget tesz a jelenkor kihívásainak, és rendkívül könnyen kezelhető, azaz felhasználóbarát. A pályáztatók egyazon felületen tudják kezelni az aktuális állásajánlatokat, az érdeklődők pedig a korábbinál sokkal egyszerűbben tudnak jelentkezni a meghirdetett állásokra – részletezte Bognár Péter.

 

Az interaktív felületet 2020 októberétől érhetik el a paks2.hu oldalán mindazok, akik szívesen csatlakoznának a két új atomerőművi blokk létesítésével és üzemeltetésével megbízott cég csapatához. Az oldalon az általános állásajánlatok mellett szakmai gyakorlatra és a végzős egyetemisták számára hirdetett „Mérnök leszek a Paks II.-nél” programra is lehet jelentkezni.

Lehetőség van arra is, hogy a jelentkező regisztráljon és feltöltse önéletrajzát az adatbázisba egy későbbi ajánlat reményében.

 

Az adatkezelési szabályokat figyelembe véve, a pályázók hozzájárulásával bekerülnek a rendszerbe azok is, akik hagyományos módon, papír alapon nyújtották be önéletrajzukat a Paks II. Zrt.-hez. Így ők is visszacsatolást kapnak arról, hogy befogadták jelentkezésüket és értesülhetnek minden további lépésről, az új portál ugyanis lehetővé teszi, hogy mind a jelentkezők, mind a pályáztatók pontosan nyomon tudják követni a pályázat státuszát.

 

– Sőt a humán területen dolgozó munkatársaim mellett az érintett szakterület vezetői is elérik az információkat, így ők is naprakész információhoz jutnak a meghirdetett pozíciók státuszáról – tette hozzá Bognár Péter humán erőforrás igazgató. (x) +++