Babazászló a Városházán

2020-09-21 10:38:29(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 21., hétfő -  Szabó Péter polgármester az újszülöttes házaknál használatos babazászlókat tűzött ki aVárosháza homlokzatára, csatlakozva ezzel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívásához.

 

Babazászlós felhívással fordult a hazai önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A civil szervezet azt kérte a településvezetőktől, hogy így ünnepeljék meg a születő gyermekeket, a gyermekáldást. Azt kérték, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, családbarát gesztusként tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót.

 

Paks városa is csatlakozott az országos felhíváshoz, Szabó Péter polgármester a napokban vette át a városnak készült zászlókat, amelyet a homlokzati tartóban helyezett el.

 

A Paksi Polgármesteri Hivatal homlokzatán megtalálható a piros-fehér-zöld nemzeti lobogó, a Paks címeres városi zászló, az Európai Unió zászlaja, és a székelyföldi autonómia-törekvéseket támogató székely zászló is. Legújabban tehát a paksi Városházán is látható a babazászló, mégpedig mindkét verzió, a lányos rózsaszín és a fiús halványkék városlogóval jelzett lobogó. +++