Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

2020-09-08 17:28:51


Koronavírus - 

Egyelőre nem emelkedett a paksi koncentráció

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 8., kedd – A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti gyakoriságra váltotta Pakson a szennyvízben kimutatható koncentráció-növekedés vizsgálatát, az utóbbi egy hétben még nem tapasztaltak növekedést, az utolsó mintát ma vették, eredménye a hétvégére várható  - közölte a Paks-Press megkeresésére a Mezőfölvíz Kft ügyvezető igazgatója, kedden.

 

Csapó Sándor elmondta: nem lehet messzemenő következtetést levonni a vizsgálatból, de a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4–10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának emelkedését. A vizsgálati módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, de az eredmények azt mutatják, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ mai közleményében azt írta, hogy Nyíregyházán, Budapest északi és központi területein, valamint Debrecenben növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 36. héten végzett szennyvízvizsgálatok.

 

A Mezőföldvíz Kft-nél a pandémiás helyzetre való tekintettel negyven pontos intézkedés csomaggal erősítik a helyi védekezést, a Társaságnál jelenleg nincs fertőzött munkatárs – közölte Csapó Sándor.

 

PAKS-PRESS 2020. szeptember 8. 17:28. +++