Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

2020-09-08 12:01:50


 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 8., kedd – A városban terjedő koronavírus fertőzéssel összefüggésben a Paks Kistérségi Szociális Központ azt kéri, hogy minél többen önkéntesként vállaljanak az időseket segítő, már a tavasszal is sikerrel folytatott közösségi munkát – mondta a Paks-Press Hírügynökségnek a szakmai –és eljárásrendjének felújítása után, Borbás László igazgató, kedden.

 

Elmondta: szervezetük ismét keresi az önkénteseket, hogy az időseket a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában vagy hivatalos ügyeik intézésében segítsék, hogy minél kevesebb időt töltsenek el a forgalmas helyeken, vagy az üzletekben. Akik vállalják ezt a munkát, Paks Kistérségi Szociális Központ munkatársait minél hamarabb keressék fel.

 

Megkeressük az eddigi önkénteseket is, de szükség mutatkozik új segítőkre is – tette hozzá. - Abban bízunk, hogy sokan eljönnek, vállalják – erősítette meg. Kérik azt is, hogy azok az idősek jelentkezzenek, akik igénylik ezt a támogatást.

 

Az alapszolgáltatásokat továbbra biztosítjuk – mondta, segítséget a karanténra kötelezettek is kérhetnek – fogalmazott.

 

Borbás László szavai szerint a jelenlegi járványügyi helyzet indokolja az idősek védelmét, és mindenki mérlegelje, hogy mit tehet embertársai védelmében, vagy érdekében. 

Az igazgató arról is szólt, hogy az intézmény eszközökkel való ellátottsága megfelelő, csupán a személyi állomány ideiglenes feltöltése most a legfontosabb feladat. 

- A program a mai napon indul – jegyezte meg. +++