Végleges: marad a kötélpálya

2020-08-24 11:28:20


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 24., hétfő – Nyugvópontra érkezett a Pollack Mihály utcai tömbbelső játszóterén található kötélpálya ügye, miután a környezetben élő társasházak lakóinak a mintegy nyolcvan százaléka a fenntartás mellett szavazott egy közös képviselői megkeresés eredményeként. A játszótéren továbbra is fokozott figyelemmel tartják a nyitva tartás szabályait, hogy a lakók éjszakai nyugalma fenntartható maradjon.

 

Erről Kudorné Szanyi Katalin, a körzet önkormányzati képviselője tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget, hétfőn. Mint az korábbról ismeretes, a játszótéri kötélpálya ügyében több panasz érkezett éjszakai randalírozások és hangoskodások okán, erre hivatkozva kérelmezte a Pollack Mihály utcai 40-42 számú lakóházakban egy-két lakó a kötélpálya eltávolítását, vagy áthelyezését.

 

Annak ellenére, hogy a szavazás eredménye nem lehetett perdöntő, hiszen városi közösségi tulajdonról néhány lakó nem követelhetett érdemi döntést, közel kétszáz család véleménye az volt, hogy a kötélpályát nem kell elbontani, vagy elvenni a gyerekektől.

Az Építők utca 20-24, a Pollack Mihály utca 38-40-42, a Gesztenyés és a Szedres utcák közös képviselőinek tájékoztatása szerint 80 százalékos volt a fenntartásra adott válasz és közel húsz százalék tartózkodott.

 

A képviselő arról is beszámolt, hogy miután az óvárosból és a környék távolabbi helyeiről is idejártak a gyerekek, ezért felmerült egy további kötélpálya megépítésének terve, hogy ennek az egy játéknak a terhelését csökkentsék. Kudorné Szanyi Katalin szavai szerint az Ürgemezőre egy tematikus játszóteret építenének, Dél-Mezőföld Növény- és Állatvilága címmel, ahová szintén építhetnének egy kötélpályát, a tervek szerint ez az önkormányzati ciklus végéig elkészülhetne.

Pakson huszonnyolc játszótér van, azonban figyelemmel kell lenni az elhelyezésre, hiszen a használat napközben is járhat hangterheléssel.

 

- A Pollack Mihály utcai tömbbelsőben a játszótéri kötélpálya tehát fennmarad, a játszótér nyitvatartásának rendjét betartják, nagy figyelmet fordítanak az esti zárásokra, az éjszakai randalírozókat továbbra is a 06-20/2944-710-es telefonszámon lehet bejelenteni – közölte a képviselő. +++