Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

2020-07-08 18:07:30


 


 

(PAKS-PRESS) Budapest/Moszkva, 2020. július 8., szerda – Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt. – a Roszatom állami konszern leányvállalata – vegyesvállalatot alapított Magyarországon European Power Services Zrt. néven.

 

A vegyesvállalat az európai piacon nyújt szervizszolgáltatásokat az atomenergetika területén, a hagyományos energetikában, a megújuló energetikai ágazatban, az olaj- és gáziparban, valamint más ipari területeken.

 

A vegyesvállalat létrehozásával a felek össze kívánták kötni a Roszatom állami atomenergetikai konszern tudományos és termelési kompetenciáit az MVM Csoport mérnöki és termelési kapacitásaival.

 

Ennek a szinergiának köszönhetően a felek a lehető leghatékonyabb együttműködésre lesznek képesek az energetikai berendezések és létesítmények szervizelése terén, ami teljesen új lehetőséget teremt számukra az üzleti tevékenység bővítésére az európai piacokon.

 

A magyar és az orosz fél által alapított vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok, ugyanakkor az European Power Services Zrt. az MVM Csoport részeként végzi majd tevékenységét.

 

Képünkön: A Rusatom Service Rt. standja az Atomexpo vásáron Moszkvában, az atomerőművek szervizelésével foglalkozó társaság tovább bővíti kinálatát, a nemzetközi piacokon. Vezető pozíciót tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban, ahol fővállalkozóként a nyomottvizes atomerőművek élettartamának meghosszabbítását, a tervezett megelőző javításokat és a berendezések korszerűsítését végzi.

 Fotó: PAKS-PRESS/ Kiss G. Péter. +++