TRIANON 100 – összefoglaló

2020-06-04 21:47:32Megemlékezések Pakson, a trianoni döntés századik évfordulóján

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 4., csütörtök – Városháza előtti téren megemlékezést tartottak a trianoni döntés századik évfordulóján, 2020. június 4-én, 16 óra 30 perckor, majd emlékező beszédet mondott Paks polgármestere.

 

A Városháza előtti térre sokan jöttek el, hogy csatlakozzanak a néma tiszteletadáshoz és szolidaritáshoz, hogy csendben emlékezzenek a békediktátum által elszakított országrészekről, az ott élő magyar emberekről.

Megszólaltak a városban a harangok, majd Szabó Péter mondott beszédet. Ezt követően helyi énekesek előadásában hangzottak el a magyar érzésekhez kapcsolódó dalok. Felléptek Weller P. Hanna, Kovács Aliz, Szabó Dávid, Tábori Emese és a PistiEst zenekar tagjai.

Az emlékező műsort a TelePaks Televízió a facebookon élőben közvetítette, a helyi rádió, a PaksFM adásában pedig a Himnusz hangjaival emlékezett. 

 

Délután három órakor PDF tagjai helyezték el az emlékezés virágait a Duna-parti Gesztenye-soron található emlékműnél, majd délután öt órakor - Városháza előtti emlékműsort követően -, az önkormányzat vezetői és Fidesz-KDNP képviselői néma főhajtással koszorúztak az új Trianon-emlékműnél, a Táncsics Parkban.

 

Képünkön: magyar és székely zászlókkal felvonuló résztvevők a Városháza előtti téren, a trianoni döntés századik évfordulóján, 2020. június 4-én, 16 óra 30 perckor. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++