Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

2020-05-15 11:10:03


 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 15., péntek – Hétfőtől már megnyithatnak a játszóterek, a vendéglátóhelyek, és készülnek a strandon is a vendégek fogadására – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a polgármester. Szabó Péter szólt arról is, hogy a Polgármesteri Hivatal is fogadja az ügyfeleket, a bölcsődébe és az óvodákba is várják azokat a gyermekeket, akinek a felügyeletét és ellátását a szülők otthon nem tudják megoldani.

 

Miután központilag további enyhítéseket jelentettek be, Pakson is megtörténnek a lehetséges nyitások – közölte Szabó Péter. Pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az üzletekben és más zárt terekben kötelező marad 1,5 méteres védőtávolság, és a maszk viselésétől sem tekintenek el. Ennek megfelelően a vendéglátó helyeken is a maszkot viselni kell, értelemszerűen ez a fogyasztási alatti időben nem szükséges.  

 

Hétfőtől Pakson is megnyitnak a szabadtéri játszóterek, a nyitás előtt elvégzik a fertőtlenítést, az önkormányzat cége már péntektől megkezdte a szükséges, előzetes karbantartást is. Szabó Péter azt kérte a lakosságtól, hogy a játszótereket vasárnap éjfél előtt senki se használja, mert a fertőtlenítés utáni hat órával még a terek a vegyszerek közvetlen hatása alatt vannak – tehát ahol nincs kerítés csak kordonok, itt is szükséges a kellő óvatosság.

 

A szállodákra és panziókra vonatkozó, konkrét kötelmek csak később, a kormányrendelet megjelenése után értelmezhetők. Május 18-tól a Polgármesteri Hivatal teljes körben várja az ügyfeleket. A bölcsőde, az óvodák az ellátást a korábbi rendnek megfelelően folytatják, de várják azokat a gyermeket az ötfős csoportokban, akiknek a felügyeletét otthon nem tudják a szülők vállalni. Hozzátette, hogy az elmúlt héten tovább növekedett az ellátást kérők száma.  

 

Az Ürgemezei Strandon megkezdődött a nyitáshoz szükséges előkészítő munka. A védőtávolságot a strandon is kötelező lesz megtartani és a közös medencékben is ügyelni kell a távolságtartásra.

 

(Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++