Paks – az egészségügyi ellátás változásai

2020-03-17 08:22:20


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 17., kedd  -  Dr. Bodnár Imre főigazgató azt követően tájékoztatta az újságírókat az egészségügy helyi ellátásának változásairól, hogy Dr. Kásler Miklós miniszter és dr. Horváth Ildikó államtitkár intézkedéseket rendelt el  a koronavírus pandémia miatt.

 

Ismertette: 2020. március 16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor történik meg, ha arra sürgős szükség van, például életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében. Az előjegyzett betegeket folyamatosan tájékoztatják az új helyzetről. A közvetlen betegellátásban csak 65 év alatti orvos, szakdolgozó vehet részt, a különféle munkacsoportokban is távkonzultációs kapcsolattartást tartanak. Az alapellátás esetén a munkamegosztás átszervezéséhez a járási járványügyi szakemberek bevonása is kérhető.

 

Dr. Bodnár Imre főigazgató a Paksot érintő részletekkel is szolgált. A fürdőgyógyászat tegnaptól, az egynapos sebészet mától, az endoszkópia szerdától nem fogad betegeket, sürgős esetekben az ellátást a szekszárdi kórház vállalhatja.

 

A várókban legtöbben tízen tartózkodhatnak, ezért ennek megfelelően engedik be a betegeket az intézménybe. Egyes rendeléseken részleges rendelés valamint az alacsonyabb betegszám is előfordulhat, ilyenek lehetnek a fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, vagy sebészet. Röntgen-vizsgálat csak légúti betegségek és baleseti események miatt készülnek.

 

Az ultrahang-előjegyzéseket csak orvosi egyeztetés alapján sürgős esetekben végzik el. A szemészeti szakellátás szünetel – közölte Dr. Bodnár Imre a főigazgató főorvos. +++