Atomerőmű: aktualizálták a járványügyi tervet

2020-03-11 20:25:59


 

 

A paksi atomerőmű felkészült a koronavírus okozta veszély kezelésére

 

(PAKS-PRESS) 2020. március 11., szerda – PAKS – A Paksi Atomerőmű felkészült a koronavírus okozta veszély kezelésére.

 

- Legnagyobb hazai áramtermelőként tisztában vagyunk az ellátásbiztonságban betöltött szerepünkkel együtt járó felelősséggel, ennek megfelelően mindig is rendelkeztünk pandémiás tervvel, amelyet most a koronavírus jelen tudásunk szerint várható következményeinek megfelelően aktualizáltunk. Természetesen a terv egyeztetése és elfogadása az Országos Tisztifőorvos által megtörtént – közölte a Paks-Press Hírügynökséggel az atomerőmű kommunikációs igazgatója.

 

Dr. Kovács Antal közlése szerint az előírásoknak megfelelő intézkedések, a higiéniás és egészségügyi figyelem és fegyelem fokozása, a látogatások felfüggesztése, a közösségi események, képzések leállítása, illetve az utazási korlátozások bevezetése március 2-án már megtörtént.

 

A Paksi Atomerőmű pandémiás vezetői csoportja naponta tart értekezletet, így a veszélyhelyzet kihirdetésének megfelelő további intézkedésről is azonnal dönt és azokat a szervezettel végrehajtja.


- A Paksi Atomerőmű a pandémiás tervnek megfelelően – a vírus esetleges további terjedése esetén is - képes biztonságosan működni – közölte a kommunikációs igazgató. +++